Home Lifestyle Dit lijken de 10 geboden voor de ‘Temptation Island 2019’-kandidaten te zijn

Dit lijken de 10 geboden voor de ‘Temptation Island 2019’-kandidaten te zijn

Gebod nr. 5: Gij zult uitkijken naar het kampvuur als was het uw plechtige communie.

Vrijdagavond konden we de zevende aflevering van het elfde ‘Temptation Island’-seizoen bekijken. En we tried our best, maar meer dan bekijken is er écht niet aan dit jaar. We vonden dus ook niet genoeg straffe fragmenten om een artikel over vol te tetteren. De wekelijkse ‘Temptation’-avonden met vriendinnen zijn ondertussen uitgestorven en de hoop op een climax van formaat slinkt met de week. Om jullie toch nog een béétje ‘Temptation’-pret te bezorgen, stelden we voor jullie de 10 geboden op waaraan de kandidaten zich dit jaar lijken te onderwerpen.

1. Gij zult immer tijdig te bed gaan

De ‘Temptation Island’-koppels van dit jaar hebben een bijzondere relatie met hun bed. Laura en Roger gaan in België steevast rond 16u te bed, maar dat Roger ook in Thailand zijn ietwat buitensporig slaapritme zou aanhouden, en daarbij ook Morgan zou aanzetten, hadden de makers van het programma allicht niet verwacht.

2. Gij zult uw partner een aangename reis vol sympathieke reisgenoten toewensen

Nog nóóit werd er in een ‘Temptation Island’-seizoen zó benadrukt dat de een écht hoopt dat de ander de tijd van zijn/haar leven aan het beleven is. Waar de koppels in de vorige seizoenen haast hoopten dat hun partner in een hoekje zat weg te kwijnen van het gemis, hopen de kandidaten dit jaar zelfs dat hun wederhelft beste maatjes wordt met zijn grootste Temptation. Nou.

3. Gij zult uw oog niet laten rusten op wat onrein is

‘Kijken mag, aanraken niet’, zegt men weleens. Maar daar lijken de mannen het dit jaar niet mee eens te zijn. Omdat de vrouwen dit jaar verwachten dat hun vriendjes hun eigen grenzen kunnen stellen, durven die arme mannen ze geen millimeter te ver te trekken. Olieworstelende vrijgezellen? Des duivels, zijn ze!

4. Gij zult racistische en xenofobe onzin spuien

In de vorige artikels hebben we er eerlijk gezegd een beetje omheen proberen te fietsen, maar er worden dit seizoen écht schandalige uitspraken gedaan over personen met buitenlandse roots. Sidney noemt elke zwarte verleider een Congolees en noemt Danicio zelfs een slaaf terwijl er twee zwarte mannen voor hem zitten… Zum kotzen.

 

Terwijl Roger de gloednieuwe Chinese verleidster Hung ‘ne Japanner’ noemt. Nou.

5. Gij zult uitkijken naar het kampvuur als was het uw plechtige communie

Waar het kampvuur de vorige seizoenen een waar vuurkamp vol seksbeelden en liefdesverklaringen voor verleidsters was, is het nu een gezellig moment vol dagboekbeelden van de partners. Geeuw.

6. Gij zult slechts veinzen dat die slappe kampvuurbeelden u niet raken

Laura zit constant met een of andere apathische glimlach om haar mond, terwijl Sidney en Heikki de ietwat tactloze uitspraken van hun vriendinnen maar al te graag minimaliseren.

Heikki deelt zelfs nog vuistjes uit na het kampvuurbeeld waarin ons Milou zegt dat ze het zwaar krijgt als Jietse begint te dirty talken.

Maar na het kampvuur komt de aap dan toch uit de mouw.

Maar als je Heikki heet, doe je meteen nadien gewoon exact hetzelfde. Je deelt iets dat ‘zo intiem’ is gewoon lekker met de rest van België. Ach ja, als een vrouw openlijk over seks praat is ze een hoer, maar als een man het doet is ie stoer. Toch?

7. Gij zult vriendelijke gebaren van u afslaan als waren het mieren

Roger aanvaardde op de eerste ochtend geen ontbijt van wulpse Lizzy. En dus verschuilt zijn vriendin Laura zich onder haar deken als verleider Maxime haar een lekker ontbijtje wil voorschotelen. Om ter preutst! Al zijn wij die tig ontbijtjes op bed na vier jaar ook wel beu.

8. Gij zult uw naasten immer behoeden voor wat onrein is

Tijdens aflevering zeven was Laura niet alleen verleider Jietse, maar ook de programmamakers enorm aan het tegenwerken. We hoorden de regie bijna tot in onze zetel gillen dat ze ons Milou verdorie haar gewillige gangen moest laten gaan. Saai zijn blijkt helaas ook besmettelijk te zijn.

9. Gij zult u nimmer beschermen tegen zonnestralen

Sidney lijkt zich in een witte marcel gehesen te hebben en Laura in een wit kniebroekje. Aantrekkelijk ziet het er niet uit en gezond al helemaal niet.

10. Gij zult de dramatoerist nooit ofte nimmer zijn welverdiend pleziertje gunnen

De Vlaming gooit wekenlang zijn kostbare vrijdagavond zomaar te grabbel, maar de kandidaten van dit ‘Temptation Island’-seizoen willen gewoon niet dat hij daarvoor beloond wordt. Komaan jongens, het kan toch niet de bedoeling zijn dat ‘Temptation Island’ het einde van onze veel te zware werkweek zó saai maakt. Want nee, wij zouden het helemaal niet prachtig vinden moesten alle vier de koppels voor een keertje eens slagen voor de relatietest – ook al zouden enkele vredelievende Twitteraars dat wél een wondermooie uitkomst vinden. ‘Temptation Island’ heeft na jaren kijkplezier van ons volleerde dramatoeristen gemaakt. Dit is de definitie van eindigen in mineur.

Lees ook: