Home Lifestyle Televisie SAY WHAT: de kandidaten uit ‘De Mol’ wisten écht niets over de...

SAY WHAT: de kandidaten uit ‘De Mol’ wisten écht niets over de doodskisten, noch over elkaar

Tien mensen in Mexico krijgen zonder dat ze elkaar zien én hen begraven in een doodskist: hoe doe je dat?

VIER

De spectaculaire openingsscène van ‘De Mol’ zorgde voor heel wat kippenvel in de Vlaamse huiskamers. Tv-presentator Gilles De Coster liet z’n tien kandidaten levend begraven in houten kisten in het dorre Mexicaanse landschap. Maar hoe speelde de productie het klaar Lloyd en co. in de kisten te krijgen zonder dat de kandidaten elkaar op voorhand zagen?

In tegenstelling tot het vorige seizoen werden de kandidaten in de eerste aflevering van ‘De Mol’ niet met z’n allen op een vliegtuig gezet om samen naar hun bestemming te reizen. Sterker nog: in de eerste proef werden ze levend begraven in houten doodskisten en moesten de kandidaten zich weten te bevrijden met behulp van hun medekandidaten die ze op dat moment van haar noch pluim kenden.

Vele kijkers vonden de openingsscène ietwat ongeloofwaardig. Tien mensen in Mexico krijgen zonder dat ze elkaar zien én hen begraven in een doodskist: hoe doet men zoiets?

10 kandidaten, 10 hotels

Toch verliep de eerste proef helemaal zoals ze op televisie getoond werd. Meer nog: alle kandidaten reisden individueel af zonder elkaar op voorhand te ontmoeten.

‘Bij aankomst hebben ze in verschillende hotels overnacht, ze hadden alleen contact met ­iemand van de productie. ’s Anderendaags zijn ze apart en geblinddoekt tot op de ­locatie van het openingsspel gebracht, naar de kisten begeleid en erin gelegd. Alles in absolute stilte’, wist presentator Gilles De Coster aan De Standaard te vertellen.

Aguas México! En busqueda del topo… ?? #2018 #DeMol

A post shared by Gilles De Coster (@gdcoster) on

‘Ze wisten niet waar ze lagen of wat de omstandigheden waren’, meent hij. ‘Als iedereen op zijn plaats lag en de kisten dichtgemaakt waren, hebben ze via de luidsprekers in hun kist de korte melding gekregen dat de opnames dadelijk zouden beginnen, en ze op ons teken de blinddoeken mochten afzetten. Op dat moment heb ik hen toegesproken en de speluitleg gegeven, en is de klok beginnen lopen.’

Herbekijk de volledige eerste aflevering hier.


‘De Mol’ is elke zondagavond te zien op VIER om 20u.

Nog meer over ‘De Mol’: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.