Home Lifestyle Televisie ‘Blind Getrouwd’: ‘Op mijn trouwdag was ik redelijk rustig. Ik ben nog...

‘Blind Getrouwd’: ‘Op mijn trouwdag was ik redelijk rustig. Ik ben nog naar de bakker geweest en heb zelfs mijn was nog gedaan’

'Ik wist dat het een risico was, maar in mijn cultuur brengt rood geluk, dus heb ik besloten om de jurk toch te nemen.’

In de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ hebben we kennisgemaakt met drie van de vijf koppels. Mike en Marjolein én Lieve en Aljosja gaven elkaar het jawoord zonder elkaar ooit gezien te hebben, maar of dit ook bij Damiano en Wendy het geval was, was nog even afwachten. En wie zijn dan die twee laatste matches? Dit en nog veel meer kwam je te weten in de aflevering van vanavond.

In de eerste dubbelaflevering van vorige week kregen we al te zien dat Damiano en Wendy een derde match waren, maar op het grote moment was het nog even wachten. Iets waar de blondine alvast redelijk zenuwachtig voor was.

Wendy: ‘In de weken voor de trouwdag was ik eigenlijk zenuwachtiger dan op de dag zelf. Wel had ik twee rampscenario’s in mijn hoofd: dat hij zou nee zeggen of dat hij eigenlijk iemand totaal anders had verwacht.’

Zenuwen die achteraf helemaal niet nodig bleken te zijn, want het koppel had meteen een klik. Wendy en Damiano zijn allebei heel spontaan, konden goed met elkaar praten en ook hun families konden het goed met elkaar vinden.

Wendy: ‘Het was een emotionele rollercoaster, maar ik heb er enorm van genoten. Damiano was ook heel sympathiek en hij had zich meteen voorgesteld aan mijn vrienden en familie. Ik vond hem wel een catch’.

Damiano: ‘Ik was heel nerveus en zag zo wit als een blad papier. Maar er was meteen een goede sfeer en op vlak van communicatie was het zeker een goede match. Verder was ik ook ingenomen door haar sprekende ogen.’

Tim + Esther

Bij Tim en Esther waren er voor de grote dag al een aantal subtiele signalen dat ze weleens meant to be zouden kunnen zijn. Esther had namelijk voor een rode trouwjurk gekozen en haar toekomstige partner had zonder het te weten voor een das in een bijpassende kleur (en achteraf gebleken ook voor rode sokken) gekozen.

Esther: ‘Op voorhand had ik eigenlijk alleen maar witte jurken doorgegeven, maar mijn nichtje had het rode exemplaar in de winkel zien hangen. Ik wist dat het een risico was, maar in mijn cultuur brengt rood geluk, dus heb ik besloten om de jurk toch te nemen. Daarnaast vond ik ook dat een rode jurk mij beter stond dan een witte jurk, dus dat was ineens mooi meegenomen.’

Toen het eindelijk zover was, vielen de zenuwen al bij al nog mee bij Esther, maar Tim was gezien de omstandigheden wel héél kalm op zijn trouwdag.

Tim: ‘Ik was eigenlijk nog redelijk rustig. Ik ben nog op mijn gemak naar de bakker gegaan en heb zelfs nog mijn was gedaan. Tot ik moest vertrekken, heb ik samen met enkele vrienden gewoon nog wat tv-gekeken.’

Toon + Frie

Een vijfde en laatste match zijn Toon en Frie. Ook zij scoorden net als Wendy en Damiano zeer hoog op de testen van Gert Martin Hald en vormen zo een veelbelovend koppel. Toon zelf is heel rationeel, maar ook Frie had na het zien van de vorige seizoenen vertrouwen in het concept achter ‘Blind Getrouwd’. Beiden waren ook ongeveer een jaartje single toen ze besloten om zich in te schrijven voor het relatie-experiment.

Frie: ‘Ik heb mij omwille van twee redenen ingeschreven. Ze gaan op een professionele manier een match voor je zoeken en dat gaf mij enerzijds wel een gevoel van vertrouwen. Anderzijds had ik al op verschillende manieren geprobeerd om – zowel in het echte leven als via datingapps – een partner te vinden, maar dat bleek tot nu toe nog geen succes.’

Toon: ‘Het is eigenlijk begonnen op een avondje uit met vrienden, maar het was zeker geen random beslissing. We hebben er toen goed over gebabbeld en toen heb ik uiteindelijk besloten om mij in te schrijven’.

Ben je benieuwd naar hoe het trouwfeest van de twee resterende koppels verlopen is? Kijk dan volgende week maandag om 20u35 zeker naar de derde aflevering op VTM en kom meteen na de uitzending meer te weten op Flair.be. Tot dan!

Lees ook: