Home Lifestyle ‘Teen Mom 2’: MTV ontslaat man van Jenelle Evans na homo- en...

‘Teen Mom 2’: MTV ontslaat man van Jenelle Evans na homo- en transfobe tweets

'Met nog zes weken productie van "Teen Mom 2" te gaan, beëindigen we onze samenwerking met David Eason met onmiddellijke ingang.'

Teen Mom
© Instagram @j_evans1219

MTV heeft de samenwerking met David Eason, de man met wie ‘Teen Mom 2’-mama Jenelle Evans vorig jaar trouwde, met onmiddellijke ingang stopgezet. Dat deed de zender nadat David homofobe en transfobe uitlatingen deed op Twitter.

‘Teen Mom’-kijkers weten dat Jenelle Evans er een liefdesleven vol foute mannen op heeft zitten. David leek een van haar betere vangsten – al is dat niet moeilijk – maar nu blijkt hij er erg kortzichtige, intolerante opvattingen op na te houden. In een discussie op Twitter naar aanleiding van de controverse over wapenbezit na de zoveelste schietpartij in de Verenigde Staten, schreef Eason enkele dingen die voor MTV niet door de beugel kunnen. ‘De opmerkingen van David komen niet overeen met de opvattingen van MTV. Met nog zes weken productie van “Teen Mom 2” te gaan, beëindigen we onze samenwerking met hem met onmiddellijke ingang’, meldt de zender aan E! News.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Intolerante tweets

Als reactie op een man die insinueerde dat David in de buurt van z’n kinderen niet zo met zijn wapens zou moeten showen en hen zou moeten leren hoe problemen op te lossen zonder geweld of scheldwoorden, schreef de man van Jenelle (en vader van drie) het volgende: ‘En waarom denk jij dat je het recht hebt mij te vertellen hoe ik ouder moet zijn? Omdat je denkt dat je me kent? Lmao, waarom ga je niet tegen ouders van homoseksuelen en transgenders vertellen dat ze hun kinderen betere morele waarden moeten leren? Oh ja, dat was ik vergeten: dat is tegenwoordig normaal.’

Maar daar stopte David niet. Wanneer iemand hem vervolgens vroeg of hij z’n kinderen dan zal leren dat ze homoseksuelen en transgenders moeten haten, geeft hij alweer een zorgelijk antwoord. David schrijft: ‘Nee, ik ga mijn kinderen leren van hen weg te blijven en niet zo te zijn… Als je bij de hond slaapt, krijg je zijn vlooien.’ De Twitter-pagina van David is ondertussen verwijderd, maar uiteraard blijven de bewuste tweets voortleven als screenshots. MTV kreeg die te zien en besloot snel (en correct) te reageren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jenelle reageert

Ondertussen heeft de Teen Mom met het meeste drama in haar leven, Jenelle, gereageerd op de controverse. Volgens haar besefte David niet hoe beledigd mensen zouden zijn en hoe Twitter eigenlijk werkt. Hij zou dat nu ingezien hebben en daarom zijn pagina hebben verwijderd. ‘David haat LGBTQ-mensen helemaal niet’, aldus Jenelle. ‘Mijn vroegere manager was homo en was een van onze beste vrienden. We zijn bovendien naar Farrahs verjaardagsfeestje in Miami geweest, en daar waren heel veel LGBTQ-mensen. David heeft zich toen helemaal niet raar gedragen. We zijn langsgeweest, hebben ons geamuseerd en vertrokken weer. We verontschuldigen ons voor de opmerkingen die gemaakt zijn’, verklaart Jenelle. We hebben onze vragen bij de validiteit van Jenelles argumenten, maar ze bedoelt het waarschijnlijk wel goed. Laat ons hopen dat David zijn onverdraagzame praat in ‘t vervolg voor zich houdt of, beter nog, zijn ogen een beetje meer opent. Hoop doet leven, nietwaar?

Meer MTV: