Home Lifestyle ZIEN: teaser van nieuwe Netflixreeks ‘Snowpiercer’ doet ons rillen van angst

ZIEN: teaser van nieuwe Netflixreeks ‘Snowpiercer’ doet ons rillen van angst

De futuristische thrillerreeks is vanaf 25 mei te zien op Netflix.

snowpiercer
© Netflix

Eind deze maand laat Netflix ‘Snowpiercer’ op ons los en de teaser doet ons alvast rillen van angst. De futuristische thrillerreeks is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 van regisseur Bong Joon-ho (jawel, die van ‘Parasite’).

‘We zijn 2805 dagen geleden vertrokken. De buitentemperatuur is -119 graden Celsius.’ Zo begint de teaser van ‘Snowpiercer’ die Netflix zopas op de wereld losliet.

In de futuristische thrillerreeks is bijna alle leven op aarde verdwenen nadat een experiment om de opwarming van de aarde tegen te houden, is mislukt en er een ijstijd is ontstaan. De enige overlevenden (onder wie Jennifer ConnellyMike O’Malley en Daveed Diggs) wonen op de Snowpiercer, een gigantisch lange trein met maar liefst 1001 wagons die voortdurend de wereld rondrijdt.

Vlnr.: Jennifer Connelly, Mike O’Malley en Daveed Diggs in ‘Snowpiercer’.

In de trein hanteert men een klassensysteem: de rijke elite woont voorin, de onderdrukte armen achterin. De inwoners achteraan in de trein pikken de barre levensomstandigheden echter niet langer en ontketenen een revolte waarbij ze wagon per wagon het voorste deel van de trein proberen veroveren.

Van strip tot film tot reeks

‘Snowpiercer’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 van Bong Joon-ho. De Zuid-Koreaanse regisseur bekend van Oscarwinnaar ‘Parasite’ baseerde zich voor zijn film op de Franse striproman ‘De ijstrein’ (‘Le Transperceneige’) van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette uit de jaren ’80. De hoofdrollen waren toen weggelegd voor Chris Evans, Song Kang-ho, Go Ah-sung, Jamie Bell, John Hurt, Tilda Swinton, Octavia Spencer en Ed Harris.

Het eerste seizoen van ‘Snowpiercer’ telt 10 afleveringen en zal vanaf 25 mei te zien zijn op Netflix. In het tweede seizoen, dat alvast is besteld, zullen onder meer Rowan Blanchard en Sean Bean de cast vervoegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer tv-nieuws: