https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film ZIEN: de flitsende teaser van ‘DEALER’, de debuutfilm van acteur Jeroen Perceval

ZIEN: de flitsende teaser van ‘DEALER’, de debuutfilm van acteur Jeroen Perceval

Perceval strikte Bart Hollanders, Veerle Baetens en Ben Segers voor zijn film die in november uitkomt.

Dealer film
© Paradiso Films

Op woensdag 10 november verschijnt ‘DEALER’, de eerste film van Jeroen Perceval, in de cinemazalen. De teaser belooft een flitsende film vol seks, drugs en Vlaams talent, zowel nieuw als gekend.

Jeroen Perceval, de acteur die je kent van onder meer ‘D’Ardennen’, ‘Tabula Rasa’ en ‘Fair Trade’, schreef en regisseerde met ‘DEALER’ zijn eerste langspeelfilm. Dat bleek geen sinecure. Nog geen maand na de eerste opnamedag ging het land voor het eerst in lockdown. Pas begin juli vorig jaar konden de opnames onder strikte voorwaarden hervat worden, midden augustus stond alles erop. Vanaf november zie je het resultaat in de cinema. Perceval schreef eerder al het scenario van de succesfilm ‘D’Ardennen’, de regie was toen van Robin Pront.

© Paradiso Films

Nieuw en gekend talent

‘DEALER’ is een film over een jong drugsrunnertje, Johnny, gespeeld door de 16-jarige nieuwkomer Sverre Rous. Veerle Baetens speelt zijn mama. Johnny wil meer in het leven dan drugs rondbrengen en in de problemen geraken met de politie. Wanneer hij de bekende en succesvolle acteur Anthony ontmoet, ontstaat er een wederzijdse fascinatie en band, zelfs een soort vader-zoonrelatie. De rol van Anthony is voor Ben Segers, die voor de verandering zijn grapjas thuis laat en zich van een heel andere kant laat zien.

Ook Bart Hollanders, Vlaanderens sweetheart, verrast met zijn rol. Hij speelt Luca, een ruige drugsdealer met een zeer lage aaibaarheidsfactor. Hollanders vertelde ons eind 2019 al dat hij supergraag eens de crimineel wou uithangen in een film. ‘Ergens heb ik een vetzakske of een gangster in mij, iemand die niet zo lief is. Naar zo’n rollen ben ik nu toch wat op zoek’, zei hij toen. Met Luca heeft hij zo’n rol gevonden.

Flitsende teaser

De een minuut durende teaser geeft nog niet veel prijs over het verhaal, maar wel over de sfeer van de film. ‘Dealer’ lijkt een flitsende, furieuze en duistere film te worden, maar de ene eindzin doet vermoeden dat de (moeder)liefde centraal staat. Wij zijn alvast erg benieuwd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer films: