Home Lifestyle MOLLENJACHT: 15 redenen waarom Sven de Mol is

MOLLENJACHT: 15 redenen waarom Sven de Mol is

1. Hij deed heel hard zijn best om Philip bij de andere kandidaten verdacht te maken.

Sven de Mol
© Play4

Zondag komen we in de grote finale van ‘De Mol’ eindelijk te weten of Annelotte, Lennart of Sven al het hele seizoen de boel bedot. Dit zijn enkele redenen waarom je in het Sven-tunneltje zou moeten kruipen.

1. Sven deed heel hard zijn best om Philip verdacht te maken bij de andere kandidaten.

Alles wat Philip zei of deed, werd door Sven expliciet in twijfel getrokken. Zo probeerde hij de focus van zijn medekandidaten te verleggen van hemzelf naar Philip, en zorgde hij ervoor dat ze allemaal Philip in het vizier kregen. Een tactiek die bijzonder goed werkte, want in de vorige aflevering kon je zien dat iedereen alles inzette op de docent marketing.

2. Sven brengt weinig geld in de groepspot.

Als je de extreem dure vrijstelling van Lennart (10.000 euro) niet meerekent, bracht Sven tot nu toe het minste geld van de drie finalisten in het het laatje. Aanvankelijk stond Lennart laatst, maar die verdiende in de laatste twee afleveringen meer dan Sven en stak hem voorbij. Tja, cijfers liegen niet!

3. Sven doet zijn best, maar maakt fouten op cruciale momenten.

Als goede Mol moet je ervoor zorgen dat je niet elke opdracht overduidelijk doet mislukken. Sven heeft daar een ideaal evenwicht in gevonden. Hij doet (meestal) zijn best, waardoor het lijkt alsof hij de proef wil doen slagen. Maar tegelijkertijd laat hij steken vallen wanneer het er écht toe doet. Zo maakt hij tijdens het bubbelvoetbal enkele belangrijke goals, maar schiet hij ook verschillende keren recht in de voeten van de tegenstanders. Bij de videoclipproef kan hij goed op de hoorn blazen tijdens de repetities, tot de werkelijke opname van start gaat en hij volledig naast de toon zit. Bij de oberproef blijven zijn glazen rechtstaan, maar hij loopt dan weer zo snel dat de andere kandidaten hem niet kunnen volgen en bijgevolg fouten maken. Bij de schietproef in het maïsveld vindt hij snel vijf landen die beginnen met een m, maar daarna schiet hij niet raak. Toeval? We denken het niet!

4. Hij heeft als horeca-uitbater enorm veel mensenkennis.

Sven baat een horecazaak uit die dagelijks vermoedelijk tientallen verschillende klanten over de vloer krijgt met allemaal een ander karakter. De klant is koning, ook al heeft hij geen gelijk, dus Sven weet als geen ander hoe hij een pokerface opzet én hoe in te spelen op mensen. Allemaal kwaliteiten die een Mol moet hebben.

5. Sven heeft geen oog voor Isidoor.

Teckel Isidoor zal een cruciale rol spelen in de finale. Dat weten de kandidaten sinds de derde aflevering. Toch toont Sven nul komma nul interesse in het beestje. Het zal dus niet door zijn toedoen zijn dat de hond op de rode knop zou kunnen drukken komende zondag.

6. Hij heeft hoogtevrees.

Er zijn wel meer mensen die hoogtevrees hebben, maar als Mol is het wel heel gemakkelijk om je achter dergelijke angst te verstoppen in de hoop zo een aantal proeven te doen mislukken.

7. Hij geeft snel op.

Een doorzetter is onze Sven niet. Hij gooit snel de handdoek in de ring. Zo kan hij niet op de vijf ingrediënten van een Long Island iced tea komen. Dat is sowieso vreemd als horeca-uitbater, maar vooral omdat hij er na twee soorten alcohol al de brui aan geeft. Bij de hotelproef doet hij zelfs geen poging om zich te laten zakken in de afgrond. Bij de knuffelproef kan hij niet op zijn meest gênante moment komen, en neemt hij zelfs niet de moeite om er even over na te denken.

8. Hij hecht niet veel belang aan pasvragen.

In diezelfde opdracht blijft hij als laatste over samen met Annelotte. Zij overtuigt hem zonder enige moeite om haar vijf pasvragen te geven, terwijl hij daar evenveel recht op heeft. Zelden iemand gezien die zo weinig belang hecht aan pasvragen. Een andere kandidaat zou hierom strijden tot het einde, maar Sven had dit voordeel precies niet echt nodig. Ah nee, want hij is de Mol!

9. Sven heeft voorkennis.

Daar lijkt het soms toch op. Zo gaat hij onmiddellijk op een van de bomstoelen zitten tijdens het spannende strategiespel, terwijl dat niet het plekje het dichtst bij hem is.

10. Hij neemt het spel niet altijd serieus.

Het moet soms moeilijk zijn om bij de ietwat eigenaardige proeven je lach in te houden, maar Sven doet geen enkele moeite om niet te lachen. Zo heeft hij de slappe lach in de koekoeksklokwinkel, waardoor hij alle hints mist. Ook bij de carpoolkaraoke vindt hij het belangrijker om zich een breuk te lachen, dan om de uitdaging te doen slagen.

11. Hij moeit zich graag.

Sven steekt graag zijn neus in andermans zaken. Met andere woorden: hij moeit zich graag eens te midden van een opdracht. Dat zorgt niet enkel voor frustraties bij de medekandidaten, maar ook voor twijfel en afleiding. De ideale cocktail om een proef te doen mislukken. Zo kon hij het niet laten om ‘tips’ te geven aan Annelotte en Jasmien over hoe ze best die boom doorzaagden in de videoclipproef.

12. Hij is niet consistent.

Sven draait met de wind mee. Zo blijft hij een mysterie voor de andere deelnemers en is het moeilijk om hem te doorgronden, een ideale eigenschap voor een Mol. Zo zegt hij in de eerste aflevering dat hij niet van groepsknuffels houdt, maar in een andere scène smeert hij Lennart met plezier in met Voltarengel en geeft hij toe dat hij graag masseur zou zijn. Dat is toch een tikkeltje intiemer dan een knuffel…

13. Hij heeft een gebrekkige vocabulaire.

In de vorige aflevering moesten kandidaten drie kernwoorden raden. Sven had plots een wel heel beperkte woordenkennis. Een commode was voor hem logischer dan het algemeen gekende nachtkastje en vrouwen dragen in zijn ogen allemaal een string in plaats van een slipje. Ligt het aan zijn Aalsters dialect? No way, Jose Sven!

14. Hij heeft enkel een goed evenwicht als het hem goed uitkomt.

Tijdens de peddelproef blijkt dat Sven zijn evenwicht niet kan houden wanneer hij samen met Samina op het board staat. Hij is zelfs even volledig zijn coördinatie kwijt wanneer hij omgekeerd op de plank zit. Tijdens de volgende opdracht, waar ze sneller dan de Mol over eens reeks boards moeten lopen en een bel tikken, is zijn evenwichtsorgaan plots miraculeus hersteld.

15. Sven doet alle proeven die voorkomen in de tekenfilmreeks ‘Der Maulwurf’, wat niet toevallig ook de naam van de hit van jodelaar Takeo Ischi is.

De kandidaten waren figuranten in videoclip van de nieuwste hit ‘Der Maulwurf’ van de jolige jodelaar Takeo Ischi. Iemand postte op het ‘De Mol’-forum dat dit ook de titel van een serie is waarvan onder meer puzzels gemaakt worden. Het molletje doet zowel in de puzzels als in de serie heel wat activiteiten die Sven ook deed in de afgelopen afleveringen: rolschaatsen, trompet (alpenhoorn) spelen, een verhaaltje voorlezen, enzovoort.

Lees ook: