Home Lifestyle Studio 100 brengt musical ‘Daens’ terug met Peter Van De Velde in...

Studio 100 brengt musical ‘Daens’ terug met Peter Van De Velde in de hoofdrol

De voorstellingen zullen plaatsvinden in het pop-uptheater in Puurs

Photonews

Spektakelmusical ‘40-45’ is een ongezien succes en dat is ook Studio 100 niet ontgaan. Zo werken ze nu al aan een opvolger die zal draaien rond het leven van koning Boudewijn. Daarnaast werd er nu bekendgemaakt dat ze de musical ‘Daens’ in een nieuw jasje willen steken.

Tickets voor spektakelmusical ‘40-45’ blijven verkopen en daarmee hebben ze bij Studio 100 een gat in de markt ontdekt. Zo werd er in februari bekendgemaakt dat ze een musical aan het maken zijn die draait rond het verhaal van koning Boudewijn. Waar en wanneer de première zal doorgaan, is voorlopig nog niet bekend. Wel gaat Studio 100 opnieuw samenwerken met Frank Van Laecke, die eerder ook al betrokken was bij de originele ‘Daens’, ’14-18’ en ’40-45’.

Complete make-over

Je zou dus denken dat ze bij Studio 100 de handen vol hebben, maar binnenkort blazen ze ook de musical ‘Daens’ nieuw leven in. De originele show was tien jaar geleden voor het eerst te zien in Antwerpen en krijgt nu dus een volledige make-over. Het uiteindelijke concept zal dan ook meer lijken op dat van ’40-45’.

Wanneer de nieuwe versie in première gaat, is voorlopig niet duidelijk. Wel zullen de voorstelling ook doorgaan in het pop-uptheater in Puurs, waar momenteel ook de spektakelmusical ‘40-45’ wordt afgespeeld. Nog een gelijkenis met de spektakelmusical? Peter Van De Velde, die momenteel meespeelt in ’40-45’, krijgt de hoofdrol in ‘Daens.’ Tien jaar geleden was hij ook te zien in de musical. Toen speelde hij de rol van opzichter Schmitt.

Lees ook: