Home Lifestyle Film Studiebeurs vernoemd naar ‘The Shape of Water’-regisseur Guillermo del Toro

Studiebeurs vernoemd naar ‘The Shape of Water’-regisseur Guillermo del Toro

De regisseur brengt binnenkort ook een bezoekje aan ons land.

Guillermo del Toro
© Matt Crossick / Photo News

Grote winnaar op de Oscars vorige week was ongetwijfeld de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro met zijn film ‘The Shape of Water’. En het gaat de filmmaker voor de wind, want nu werd ook een vooraanstaande studiebeurs naar hem vernoemd.

The Shape of Water‘-regisseur Guillermo del Toro was afgelopen weekend in zijn geboortestad Guadalajara op bezoek. Hij gaf er niet alleen een masterclass op het filmfestival, hij opende ook een nieuwe bioscoop die zijn naam draagt en er werd een vooraanstaande studiebeurs voor ambitieuze Mexicaanse filmmakers naar hem vernoemd.

De studiebeurs bedraagt zo’n 60.000 dollar en wil een jonge Mexicaanse filmmaker de kans geven om zelf een toonaangevende filmopleiding in het buitenland te volgen. Guillermo del Toro zal zelf fungeren als voorzitter van de jury die de studiebeurs jaarlijks toekent. ‘Als we een leven veranderen, veranderen we een generatie’, klonk het nog.

Guillermo del Toro in België

Ook in ons land zal Guillermo del Toro een passage maken tijdens het Brussels International Fantastic Film Festival. Zijn uitzonderlijke masterclass in de BOZAR is helaas wel al hopeloos uitverkocht.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.