Home Lifestyle Dieren COOL: dit socialmediaplatform is volledig gewijd aan huisdieren

COOL: dit socialmediaplatform is volledig gewijd aan huisdieren

© Mopets

Je kent het wel: je spamt er op sociale media met foto’s van Minoes en je hond Max op los, terwijl je amper foto’s van jezelf met je volgers deelt. Daar is op zich niets mee, want die puppy-oogjes van je viervoeter(s) zijn nu eenmaal on-weer-staan-baar. Om op jouw eigen feed toch een beetje meer ruimte te geven voor andere foto’s, kan je je huisdieren nu registreren op een socialmediaplatform voor dieren!

Say what?! Jawel, er bestaat sinds kort een socialemediakanaal waarop je je huisdieren kan aanmelden. Mopets.com is een website van eigen bodem waarop je foto’s en video’s kan delen van je huisdieren, maar ook in contact kan komen met andere baasjes, een huisdier kan adopteren of vragen kan stellen aan een dierenarts. Daarnaast kan je met behulp van de site ook puppysitters en hondentrimmers vinden, wandeldiensten terugvinden en dieettips (voor je huisdier weliswaar) krijgen.

2000 dieren

De website werd trouwens niet alleen in ons land gelanceerd, want je kan ook met baasjes uit Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Israël in contact komen. Momenteel zijn er al meer dan 2000 (!) dieren ingeschreven op de site. De oprichters van Mopets hopen tegen het einde van het jaar maar liefst 100.000 geregistreerde dieren op de website te verzamelen.

Hoe je je huisdieren kan inschrijven? Simpel: gewoon via de website. Daarna moet je zowel jouw gegevens als die van je huisdier invullen en een korte biografie schrijven. Het uiterlijk van het platform heeft iets weg van dat van Twitter. Je kan vragen achterlaten op je feed, andere gebruikers volgen of gewoon toffe foto’s delen. Weer iets om je nuttig mee bezig te houden, dus!

Lees ook: