Home Lifestyle 5 tips die je tijdens het schoonmaken van je smartphone in het...

5 tips die je tijdens het schoonmaken van je smartphone in het achterhoofd moet houden

Je gsm één tot twee keer per week grondig poetsen is alvast een goed begin.

smartphone schoonmaken
© Tofros.com via Pexels

Uit een recent onderzoek blijkt dat het coronavirus tot 28 dagen kan overleven op het scherm van je smartphone. En aangezien onze telefoon zo’n beetje vastgelijmd zit aan onze handen (kijk maar eens naar je schermtijd!) is het belangrijk om je gsm regelmatig en grondig te ontsmetten. Wij leggen je alvast uit hoe je je smartphone moet schoonmaken.

Het coronavirus wordt vooral overgedragen wanneer mensen hoesten, niezen of praten, maar uit een recent onderzoek dat uitgevoerd werd door het nationale wetenschappelijke bureau van Australië (CSIRO) blijkt nu dat het virus maar liefst 28 dagen kan overleven op roestvrij staal, bankbiljetten en glazen schermen van smartphones. Betaal dus waar het kan zo vaak mogelijk met je bankkaart en ontsmet je gsm niet alleen vaker, maar ook grondiger. Wij geven je alvast enkele tips die kunnen helpen.

1. Gebruik antibacteriële doekjes

Voor je nog maar begint met je smartphone schoon te maken, is het belangrijk om je handen goed te wassen. Anders heeft het allemaal natuurlijk maar weinig zin. Om te beginnen, gebruik je best een antibacterieel doekje om je scherm schoon te vegen. Laat je toestel vervolgens enkele minuutjes liggen zodat alles goed kan drogen.

2. Plan B: een desinfecterende spray

Heb je thuis geen doekjes liggen die je kan gebruiken? Dan is een desinfecterende spray een goed alternatief. Breng de spray wel niet rechtstreeks aan op je scherm, maar gebruik een microvezeldoekje.

3. Neem er een tandenstokertje bij

Voor kleine ruimtes waar bacteriën zich kunnen ophopen, gebruik je best een tandenstoker om eventuele vuiltjes te verwijderen. Wees wel voorzichtig, want je wil je telefoon natuurlijk niet beschadigen door te hard met het stokje te duwen.

4. Vergeet je hoesje niet

Het is belangrijk om zowel je telefoon als het hoesje schoon te maken. Anders ga je alsnog bacteriën overbrengen van de voor- naar de achterkant. Siliconen hoesjes mag je gewoon wassen in warm water met een beetje zeep. Als je hoesje van plastic is, gebruik je best een microvezeldoekje en een desinfecterende spray.

5. Kijk uit wat je met je telefoon doet

Eens je telefoon schoongemaakt is, wil je er voorzichtig mee omspringen. Ben je bijvoorbeeld naar de supermarkt geweest? Ontsmet of was dan eerst grondig je handen voor dat je je smartphone aanraakt. En leg je gsm ook niet neer op het tafeltje in de trein (ook al is het maar voor twee seconden).

Hoe vaak moet je je smartphone nu schoonmaken? De frequentie hangt natuurlijk af van persoon tot persoon, maar als je vaak onderweg bent, is drie tot vier keer per week zeker geen slecht idee. Als je meestal thuis werkt, is één tot twee keer per week vaak al voldoende. Vergeet gewoon zeker niet om op voorhand steeds je handen te wassen.

Lees ook: