Home Lifestyle Body Geraak je moeilijk in slaap? Masseer dan dit puntje van je voet

Geraak je moeilijk in slaap? Masseer dan dit puntje van je voet

Vanavond proberen!

Lig je de hele avond te piekeren of te woelen en geraak je maar niet in slaap? Door je voet op één bijzonder plekje te masseren, zou je sneller in slaap vallen. Het proberen waard!

Maar liefst 15 % van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, dat blijkt uit onderzoek aan het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Lig jij ook de hele nacht te woelen? Grijp dan niet meteen naar slaapmedicatie. Er zijn een heleboel dingen die ervoor kunnen zorgen dat je sneller in slaap zal vallen. Seks voor het slapengaan, bijvoorbeeld, sporten, of misschien biedt de geur van lavendel wel soelaas. Maar in China zijn ze vast overtuigd van acupressuur. Door dit bepaald puntje van je oor te masseren, zou je een heleboel positieve effecten op je lichaam moeten merken. Maar ook voor wie een goede nachtrust wil hebben, zou zo’n Chinese drukpuntmassage wonderen verrichten.

LV-quoi?

Wie moeilijk in slaap geraakt, kan maar best zijn LV3-punt beginnen masseren. Het wat?! Het LV3-punt bevindt zich net onder je tenen, tussen je grote en je tweede teen, en zou niet alleen slapeloosheid, maar ook stress, lagerugpijn, een hoge bloeddruk en bijvoorbeeld menstruatiepijn verzachten. Gewoon voor het slapengaan vier à vijf seconden op dat puntje drukken en je zou je in no time in dromenland moeten bevinden. Wij weten wat te doen vanavond!

LV3-punt slapen

Afbeelding: Remedy Daily

Lees ook: