Home Lifestyle 4 vragen over de softboy aka de nieuwe f*ckboy

4 vragen over de softboy aka de nieuwe f*ckboy

Singles, wees gewaarschuwd!

© Unsplash

Sinds Tinder z’n intrede maakte in ons leven, lijkt romantiek ten dode opgeschreven. Galanterie maakte plaats voor d*ck pics en de meerderheid van de datingvijver wordt bezet door f*ckboys. Al lijkt er nu een nieuw type man op te staan: de softboy.

1

Wie is hij?

De softboy wordt door Urban Dictionary omschreven als ‘een f*ckboy, maar dan zonder de arrogante houding’. Het type man in kwestie is emotioneler dan zijn voorganger. Hij heeft ‘echte’ gevoelens en is bijzonder attent.

Zo zal een softboy altijd antwoorden op je berichten, naar je problemen luisteren, zijn eigen doelen en dromen delen en oprecht een goeie kerel lijken.

We herhalen: lijken. Want net zoals zijn grote broer is de softboy geïnteresseerd in maar één ding: seks. Een vaste relatie met deze man kan je dus op je buik schrijven.

.

<strong>Wie is hij? </strong>

2

Wat doet hij?

De softboy zal z’n best doen om je te pleasen tot hij je beu raakt, waarna hij je als een baksteen laat vallen en op zoek gaat naar een nieuwe prooi.

Van een f*ckboy kan je zulk gedrag verwachten, maar omdat de softboy op het eerste gezicht zo lief en gevoelig lijkt, komt de klap dubbel zo hard aan.

.

Wat doet hij?

3

Hoe weet je of je crush een softboy is?

Twee woorden: Seth Cohen. De zachte jongen die naar indierock luistert, in plaats van rap. Wollen tweedehandstruien draagt en over filosofie, de laatste milieudocumentaire op Netflix en de campagne #Tietloze praat.

Hij is de eerste om je te vertellen dat hij je niet zal kwetsen en dat hij nog nooit zo verliefd was op iemand. Al zal hem dat niet tegenhouden om intussen met andere vrouwen aan te pappen, zodat hij al een plan B heeft wanneer hij besluit je te laten vallen.

Wanneer de softboy besluit om er een einde aan te maken, zal hij een of ander vaag excuus verzinnen à la ‘Ik heb tijd voor mezelf nodig’ of ‘Ik weet niet of ik wel emotioneel klaar ben voor een relatie’, om je vervolgens te ghosten.

Helaas is een softboy moeilijk te spotten, omdat je totaal niet verwacht dat er achter die lieve façade een f*ckboy schuilt. Gefeliciteerd, je bent nu de meest paranoïde dater op deze aardbol.

.

Hoe weet je of je crush een softboy is?

4

Hoe maak je er korte metten mee?

Omdat een softboy zo moeilijk te spotten is – en jij waarschijnlijk al helemaal gesmolten bent voor deze nice guy – is het cruciaal om een kritische vriendin te hebben die niet wordt verblind door zijn praatjes.

Meer nog: jouw bestie zal zijn melige berichtjes eerder ongelofelijk cringey vinden en jou dat ook gewoon rechtuit zeggen. Goede vriendinnen laten je geen softboys daten. Je bent bij deze gewaarschuwd.

.

Hoe maak je er korte metten mee?

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.