Home Lifestyle Food ZIEN: met dit simpel trucje pers je die citroen in een handomdraai...

ZIEN: met dit simpel trucje pers je die citroen in een handomdraai uit

Gedaan met knoeien!

citroen uitpersen
© shannon milling & foodism via unsplash

Een beetje citroensap in je water of op je gerechtje uitpersen, resulteert vaak in het goedje dat overal naartoe spat behalve in je glas of op je bord. Op TikTok gaat nu een handig trucje viraal dat al dat geklungel voortaan verleden tijd maakt.

Een citroen uitpersen behoort nu niet meteen tot onze favoriete karweitjes. Waarom? Omdat we het sap liever niet op onze meubels, kledij, in onze ogen of zelfs die van onze huisgenoot krijgen. Jammer, want dat stukje vis of die cocktail smaakt toch net dat tikkeltje beter met een vleugje citroen. Gelukkig doet er nu op de populaire app TikTok een trucje de ronde waarmee je het stuk fruit in een paar seconden én zonder morsen volledig uitperst.

Metalen spies

TikTokker @Jacquibaihn kwam met het ingenieuze idee op de proppen. Ze deelde in een korte video hoe ze een scherp, smal voorwerp – zoals een breinaald of metalen spies –  in het uiteinde van de vrucht steekt tot bijna aan de andere kant. Als je daarna in de citroen knijpt, loopt het sap er allemaal vlotjes én zonder geknoei uit.

@jacquibaihnDid you know this?! 🍋##boredathome ##lemonjuice ##lemonjuicechallenge ##healthyfood ##foodie ##healthy ##nutrition ##nutritionist♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach

Om een maximaal resultaat te krijgen, rol je het stuk fruit best eerst een paar keer heen en weer over de tafel. Heel wat mensen, inclusief wij, kenden dit ingenieus trucje nog niet en zijn dan ook dolenthousiast dat het lukt! We hebben zo’n vermoeden dat er de volgende dagen heel wat citroentaart gegeten of citroenthee gedronken zal worden.

@johannawestbrookLegit didn’t think this would work ##lemonhack ##quickrecipes ##food ##foodhack♬ original sound – johannawestbrook

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.