Home FASHION & BEAUTY BEAUTYTIP: dankzij dit trucje zijn je haarborstels op een uur tijd weer...

BEAUTYTIP: dankzij dit trucje zijn je haarborstels op een uur tijd weer zo goed als nieuw

De benodigdheden heb je sowieso al in huis.

haarborstel
© Getty

Vandaag is het een stuk minder zonnig dan de afgelopen dagen, dus het is hét ideale moment om nog wat schoon te maken. De kans is groot dat je je hele huishouden de afgelopen weken al hebt aangepakt, maar wij durven te wedden dat je vergeten bent om je haarborstel een keertje proper te maken. Hebben we gelijk? Probeer het dan eens met de hulp van onderstaand trucje!

Als het op handige hacks over schoonmaken aankomt, moet je bij het Instagramaccount van @mrshinchhome zijn. Hier deelt de jonge vrouw regelmatig enkele handige tips die goed van pas komen in het huishouden.

Sophie Hinchliffe, de vrouw achter het Instagramaccount, deelde onlangs een hele makkelijke manier om je haarborstels schoon te maken. Iets wat we allemaal – laten we eerlijk zijn – veel te weinig doen. Zo begint ze met alle haartjes te verwijderen met de hulp van een dunne kam. Vervolgens legt ze al haar borstels in een (propere!) gootsteen en vult ze deze met warm water. Let er wel op dat het water niet kokend heet is. Op haar Instagram Stories laat Sophie ook nog weten dat ze dit proces ongeveer een keer per maand herhaalt.

Eens de borstels ondergedompeld zijn, voegt ze een eetlepel vloeibaar wasmiddel toe en een eetlepel azijn. Deze laatste zorgt er volgens haar voor dat alle bacteriën en microben gedood worden. Dit alles laat je vervolgens een uurtje weken. Resultaat? Beetje bij beetje kan je zien hoe het water begint te verkleuren en hoe alle viezigheid van je borstels loskomt. Last but not least spoel je je borstels nadien grondig af en laat je ze aan de lucht drogen op een handdoek. Zo goed als nieuw!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.