Home Lifestyle KERSTLIJSTJE: 13 van de leukste cadeautjes voor de mommy (to be) in...

KERSTLIJSTJE: 13 van de leukste cadeautjes voor de mommy (to be) in jouw vriendenkring

Wedden dat je met deze pakjes zal scoren?

Het aftellen naar de feestdagen is officieel begonnen en dus ook de zoektocht naar het ideale cadeautje voor onder de kerstboom. Verwacht jouw zus, nicht of beste vriendin een klein wondertje? Dan hebben wij de ultieme cadeautjes voor jou in petto: van een prachtige toilettas voor op de kraamafdeling tot een heuse bijbel die de mommy to be op een hilarische maar oprechte manier doorheen die eerste twaalf maanden loodst. Wedden dat je met deze geschenkjes zal scoren?

1 / 13
#MAgoebezig
‘Ik omarm je’
Mama<em>velleke</em>
Magic Mama Vibes
Hey Baby
Mocktailuurtje
Mighty Fine Mother
Het is een fase
Supermom
Puffy pouch
Altijd bij je
Baby dragen
The beginning of you
#MAgoebezig
#MAgoebezig

Iedere ouder heeft ze ongetwijfeld in overvloed in huis: de Baby Milestone Cards. Maar we mogen vooral niet vergeten dat je als verse ouder ook een heleboel mijlpalen kan afvinken. Je koffie warm drinken bijvoorbeeld. Of een hele dag dezelfde outfit dragen zonder zurige babykots erop. You name it, en Maison Slash heeft er een kaartje voor gemaakt om je eraan te herinneren dat je goed bezig bent. En dat af en toe eens goed lachen het beste medicijn is.

Maison Slash: #MAgoedbezig – € 15 – Uitgeverij Pelckmans (vanaf 15 december).

‘Ik omarm je’
‘Ik omarm je’

Deze armband is niet alleen maar mooi, er hangt ook een bijzondere betekenis aan vast. In morse staat er ‘ik omarm je’, iets wat velen onder ons nu precies nodig hebben. Omdat de armband zo gemakkelijk aan en uit gaat, is hij daarnaast ook handig te gebruiken als borstvoedingsarmbandje.

‘Ik omarm je’ – € 30 – Studio Paus

Mama<em>velleke</em>
Mamavelleke

Deze olie van Kenkô werd speciaal ontwikkeld voor mama’s (to be) en hun baby. Waarom? De ingrediënten voeden en verzachten de huid tijdens de zwangerschap, de postpartum periode en zijn lief voor de gevoelige (baby)huid.

€ 22 – Blos

Magic Mama Vibes
Magic Mama Vibes

De T-shirts en truien van het Belgische merk Elle and Rapha zijn een absolute hit. Ze zijn er zowel voor vrouwen, mannen als kinderen. Ideaal dus om te twinnen met je partner of je mini. Wedden dat er magie zal ontstaan?

€ 75 – Elle and Rapha

Hey Baby
Hey Baby

Wegens groot succes van de ‘Hey Baby Kalender, van nul tot één jaar’ (Laura Van Boechout en Monique Melotte, met tekeningen van Eva Mouton) werd er begin dit jaar een vervolg aan gebreid: ‘Hey Baby 2, van één tot twee jaar’. Beide kalenders bieden inspiratie om elkaar al spelenderwijs te keren kennen, het huis te vullen met plezier en nog dichter naar elkaar toe te groeien. Je koopt ze apart of samen in een pakketje. Extra leuk: als je via de website van Eva Mouton bestelt, kan je jouw exemplaar meteen laten signeren!

€ 19,99 per stuk of € 39,98 voor een pakketje – Eva Mouton

Mocktailuurtje
Mocktailuurtje

Mocktail o’clock want met deze giftbox van The Mocktail Club kan ook de mommy to be meeklinken. In de box: 1 fles Basil & elderflower (+ botanicals), 1 fles Green tea & orangeblossom (+ botanicals) en twee glazen. Cheers!

€ 34,95 – The Mocktail Club

Mighty Fine Mother
Mighty Fine Mother

Steek die mama een hart onder de riem (of een pin op de borst) om haar te complimenteren met haar excellente moederschap. Want you do you, en dat is het allerbelangrijkste.

€ 9 – Lily

Het is een fase
Het is een fase

‘Het is een fase’ van Rien de Mey geeft een antwoord op de kleine en grote vragen die elke vrouw zich stelt tijdens het eerste jaar na de geboorte van haar baby. Met slimme, no-nonsense info en adviezen van Vlaamse en Nederlandse experts. Maar ook met tips en herkenbare, grappige verhalen van mama’s. Spoiler alert: uiteindelijk komt het allemaal wel weer goed. Want een fase, die gaat voorbij.

‘Het is een fase’ van Rien de Mey – € 24,99 – Uitgeverij Lannoo

Supermom
Supermom

Supermom is een Belgisch familiebedrijf dat belangrijke mijlpalen in het leven viert met de mooiste juwelen. En zo ook het moederschap. Alle items kunnen op verschillende manieren gepersonaliseerd worden, zoals bijvoorbeeld een armbandje met daaraan het geboortesteentje van je baby. Of een ring met de eerste letter van je baby erin gegraveerd. Wij vielen alvast als een blok voor deze ‘Mom’-oorbellen.

€ 175 – Supermom

Puffy pouch
Puffy pouch

Deze handgemaakte toilettas van Studio Nood is perfect om luiers, doekjes en andere kleine essentials in te verstoppen. Ideale partner in je kraamtas en later in de verzorgingstas van babylief.

€ 29,95 – Hutshop

Altijd bij je
Altijd bij je

Speciaal voor Kerstmis komt het Belgische Hoshii met een reeks lederen sleutelhangers met gepersonaliseerde gravure in cognac of blush. De tekst op die hangers kan je dus helemaal zelf kiezen, maar wij vonden hun voorstellen zoals ‘Team happy’, ‘Note to self: rosé’ en ‘Yes you can’ anders ook wel zeker geslaagd.  Snel zijn is de boodschap, want bestellen kan maar tot en met maandag 7 december.

€ 45 voor 5 gepersonaliseerde sleutelhangers – Hoshii

Baby dragen
Baby dragen

Motel Mama is niet alleen dé plek waar je naartoe moet als je op zoek bent naar informatie rond je zwangerschap, de kraamtijd of het moederschap, ze bundelen ook nog eens al hun kennis in fijne online cursussen. Laatste toevoeging aan dat lijstje is de cursus ‘Babydragen’ voor wie niet wijs geraakt uit al die soorten dragers of zich nu al wil voorbereiden op een knusse, handsfree kraamtijd. Je kan de cursussen aankopen per verschillende drager (€ 34,90), of één combipakket (€ 87).

The beginning of you
The beginning of you

Een zwangerschap is een heel bijzondere periode. En geloof ons als we zeggen dat je de meerderheid na een jaar alweer vergeten bent. Om die fantastische tijd in je leven vast te leggen, kan je je herinneringen achterlaten in het boek ‘9 months – The beginning of you’. Superleuk om na bijvoorbeeld een jaar op terug te blikken.

€ 30 – Write to Me via Het Land van Ooit

Nog meer kerstcadeautjes: