Home Lifestyle 17 series om met je lief te kijken als jullie het niet...

17 series om met je lief te kijken als jullie het niet eens geraken

Geen geruzie meer om de afstandsbediening!

Het kan soms uren in beslag nemen om te beslissen welke serie jullie samen zullen kijken. Hij/zij wil niet naar ‘Emily in Paris’ kijken, terwijl jij weigert om de hele avond naar de flauwe moppen in ‘Blackadder’ te luisteren. Flair to the rescue: er zijn gelukkig heel wat series die je wél met je lief kan kijken. Wij lijsten ze hieronder voor je op!
1 / 17
You Me Her
The End of the F***ing World
The 100
Narcos
New Girl
Outer Banks
Orange Is the New Black
The Missing
Suits
Homeland
The Crown
Ozark
Peaky Blinders
Orphan Black
La casa de papel
Friends
The Handmaid’s Tale
You Me Her
You Me Her

Ideaal als inleidend voorspel! ‘You Me Her’ vertelt het verhaal van Jack en Emma, een koppel dat een callgirl inschakelt om hun seksleven een opkikkertje te geven. Dat er ook effectief liefde in het spel zou komen, was niet voorzien…

The End of the F***ing World
The End of the F***ing World

Geloof ons, het eerste seizoen van Netflix’ ‘The End of the F***ing World’ kijken jullie in een onwerkelijk korte tweeënhalf uur in één ruk uit. James is een zeventienjarige jongen die ervan overtuigd is dat hij een psychopaat is. Alyssa is ook zeventien. Ze is de coole, humeurige nieuweling op school. Alyssa overtuigt James om samen met haar een roadtrip te maken, op zoek naar haar biologische vader. Hun speciale karakters lijken volgens Alyssa vreemd genoeg te matchen. Wat ze niet weet, is dat James haar eigenlijk wil vermoorden. Maar dat is lang niet de essentie van het verhaal. Om die te kennen, moet je zelf kijken! De serie kreeg ondertussen ook een tweede seizoen, dat jullie ongetwijfeld even snel zullen verslinden.

The 100
The 100

97 jaar nadat de Aarde vernietigd werd door een atoombon en de overlevenden naar de ruimte vluchtten, geraakt de zuurstof op en sturen ze 100 criminelen terug naar de Aarde in de hoop daar een nieuw leven op te bouwen. Maar ze hebben geen idee of de planeet bewoonbaar is en wat ze er zullen aantreffen. De serie bevat verschillende thema’s die zowel jou als je lief zullen bekoren. De verschillende liefdesverhalen zijn een lichtpuntje in de hoop miserie waarmee ze te maken krijgen. Daarnaast is de serie ook gewoon nagelbijtend spannend.

Narcos
Narcos

‘Narcos’ beschrijft het leven van Pablo Escobar, de meest befaamde drugshandelaar uit de jaren 80. Het verhaal is ongelofelijk maar waar en de perfecte afwisseling tussen fictie en echte beelden zal zowel jou als je lief in de ban houden.

New Girl
New Girl

We love de sukkelige maar schattige Jess die een appartement deelt met drie (af en toe) vrijgezelle mannen. Wedden dat jullie samen platliggen van het lachen met de hilarische oneliners van vrouwenversierder Schmidt?

Outer Banks
Outer Banks

Outer Banks is niet alleen een kustgebied aan North Carolina, maar ook de naam van een razendspannende Netflixhit. John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland, waar er een grote kloof is tussen rijken en armen, op zoek naar een legendarische schat die zich ergens op de bodem van de oceaan zou bevinden. De schat heeft bovendien iets te maken met de verdwijning van zijn vader en de vriendengroep is van plan om het diepzeemysterie tot op de bodem uit te zoeken. Een gevaarlijk avontuur dus dat je lief zeker zal weten te smaken, maar er steekt ook een romance de kop op.

Orange Is the New Black
Orange Is the New Black

Vuilbekkerij, af en toe wat pillow talk en veel, heel veel vetes in een vrouwgevangenis. Zo kan je ‘Orange Is the New Black’ het best omschrijven. Wie de serie nog niet gezien heeft, moet daar dringend werk van maken. Kleine waarschuwing op voorhand: eens je begint te kijken, is er geen stoppen aan.

The Missing
The Missing

‘The Missing’ werd geproduceerd door BBC én Eén en kent een aantal steengoede Vlaamse, Britse en Franse acteurs. Het is een spannende reeks die momenteel uit drie seizoenen bestaat. Elk seizoen behandelt een nieuwe case: iemand verdwijnt. Gedurende het hele seizoen gaan de rechercheurs, vrienden en familie op zoek naar de vemiste én dader. Het is een heel aanslepende en interactieve serie die je vanaf de eerste minuut meeneemt op een rollercoaster van beschuldigingen, emoties en een heleboel vraagtekens. Ideaal om dicht tegen je lief aan te kruipen en samen te raden wie de dader is, want ie-de-reen is verdacht.

Suits
Suits

In ‘Suits’ volgen we Harvey Specter en Mike in hun strijd om het te maken als topadvocaat in Amerika. Een moderne versie van ‘Ally McBeal’ dus een beetje.

Homeland
Homeland

‘Homeland’ is een thriller over terrorisme waarin zich ook een liefdesverhaal mengt. Jullie zullen om dezelfde redenen van de serie houden: het zit gewoon supergoed in elkaar. Plus: je kan in de armen van je liefste duiken als het allemaal een beetje eng wordt.

The Crown
The Crown

Hij/zij mag de Britse royals dan gigantisch oninteressant vinden, de serie ‘The Crown’ is dat allerminst. Misschien blaas je je lief wel omver met het feit dat de serie een van de duurste series ooit was om te maken, op ‘Game of Thrones’ en ‘The Pacific’ na. Plus: iedereen die begint aan de reeks is hooked vanaf het eerste moment. En is dat niet wat we allemaal zoeken in een nieuwe serie?

Ozark
Ozark

Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Over hoe familie elkaar steunt in moeilijke tijden.

Peaky Blinders
Peaky Blinders

‘Peaky Blinders’ wordt ongetwijfeld een van jullie favorieten. Het gaat over Britse gangsters in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog. Oké, het is een actieserie, maar we beloven je dat het er niet té bloederig aan toegaat. Dus zelfs als actie niet helemaal jouw ding is, ga je helemaal mee in de aangrijpende verhaallijn.

Orphan Black
Orphan Black

Wanneer oplichter Sarah Manning haar dubbelganger Beth Childs ziet springen voor een trein is ze eerst in shock, maar dan ziet ze haar kans en pikt ze haar handtas mee. Na Beths dood neemt Sarah haar identiteit aan om zo haar geld te stelen. Maar de gevolgen van die ene daad zijn groter dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Ze ontdekt dat zij en Beth klonen zijn en al snel beseft ze dat ze in grote problemen zit. De reeks is ontzettend verslavend, want je wil gewoon achter de waarheid komen. Telkens als je denkt dat het niet gekker kan, wordt dat het net wel.

La casa de papel
La casa de papel

In het eerste seizoen van de hitserie ‘La casa de papel’ sluiten acht dieven zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Laat de taal zeker in het Spaans staan, dat maakt het net dat tikkeltje zwoeler.

Friends
Friends

Klassieker der klassiekers is ongetwijfeld ‘Friends’. Of je de hele reeks nu al verslonden hebt en opnieuw wil kijken, of je slechts enkele afleveringen gezien hebt: ‘Friends’ blijft een gigantisch leuke serie om samen met je lief te kijken. Flinke dosis humor met een vleugje romantiek: what’s not to like?

The Handmaid’s Tale
The Handmaid’s Tale

‘The Handmaid’s Tale’ is niet alleen een kijkcijfersucces geweest in Amerika, de serie haalde maar liefst acht Emmy’s binnen. Is dat geen reden genoeg is om ‘m zeker een kans te geven?

Lees ook: