Home Lifestyle Film ‘The Vampire Diaries’-maker komt met een serie van ‘Vampire Academy’

‘The Vampire Diaries’-maker komt met een serie van ‘Vampire Academy’

Julie Plec en Marguerite 'Liz Forbes' MacIntyre gaan aan de slag met boekenreeks van Richelle Mead.

serie vampire academy
© The Weinstein Company

Goed nieuws voor de fans van ‘Vampire Academy’: niemand minder dan ‘The Vampire Diaries’-maker Julie Plec tovert de boekenreeks om in een televisieserie!

Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat de zesdelige boekenreeks van Richelle MeadVampire Academy‘ een gelijknamige verfilming kreeg. Helaas had die film weinig succes en werden de andere vijf boeken dus nooit naar het scherm vertaald. Nochtans weet wie de boekenreeks helemaal heeft gelezen dat het een fantastisch verhaal is en mits de juiste aanpak ook voor televisie/film heel wat potentieel heeft. En het lijkt erop dat er hoop is voor ‘Vampire Academy’-fans.

Julie Plec en Marguerite MacIntyre

De boeken worden namelijk in een serie gegoten, en wie vreest dat het (opnieuw) een flop zal worden, kunnen we gerust stellen. Niemand minder dan Julie Plec, de producer van ‘The Vampire Diaries’, en de spin-offseries ‘The Originals’ en ‘Legacies’, neemt volgens Deadline de taak van schrijver, uitvoerend producent en showrunner op zich. En die rollen vervult ze niet in haar eentje, maar met Marguerite MacIntyre, sheriff Liz Forbes in ‘TVD’, die ook meewerkte aan ‘The Originals’ en ‘Legacies’.

Julie Plec wil al heel lang de youngadultboekenreeks ‘Vampire Academy’ onder handen nemen. Zo tweette ze in 2015 nog: ‘Ik denk dat ik op een dag een Flowers in the Attic-mini en een Vampire Academy-televisieserie ga doen en alles komt goed in de wereld.’

‘Vampire Academy’ vertelt het verhaal van de Moroi-prinses en sterfelijke vampier Lissa Dragomir en haar beste vriendin en beschermer Rose Hathaway. De prinses moet koste wat kost beschermd worden tegen de Strigoi, de onsterfelijke vampiers, die erop uit zijn Lissa tot een van hen te maken. Daarom krijgt Rose extra lessen van de knappe hoeder Dimitri Belikov.

De reeks krijgt dus een tweede kans dankzij het Amerikaanse televisienetwerk Peacock, dat om te beginnen tien afleveringen heeft besteld. Verdere details, zoals de cast en een releasedatum, zijn nog niet bekend.

Lees ook: