Home Lifestyle Nieuwe richtlijnen verbannen seksueel getinte emoji’s op Facebook en Instagram

Nieuwe richtlijnen verbannen seksueel getinte emoji’s op Facebook en Instagram

instagram
© Getty Images

Sexy motherf*ckers, opgelet! Facebook en Instagram zullen emoji’s die ‘impliciet of indirect’ naar seks verwijzen voortaan censureren. Ook is het niet langer toegestaan geslachtsdelen op foto’s te verbergen met een emoji. Dat staat te lezen in de nieuwe richtlijnen of community standards van Facebook.

Als we de nieuwe richtlijnen van Facebook – dat sinds 2012 ook Instagram in handen heeft – mogen geloven, zijn aubergines en perziken straks officieel uit den boze op sociale media.

Iedere ‘contextueel specifieke en algemeen gebruikte seksuele emoji’s of emojireeksen‘ zijn niet langer toegelaten op beide socialemediaplatformen. Ook seksuele opmerkingen zullen voortaan worden gecensureerd. Emoji’s mogen bovendien niet meer gebruikt worden om naaktheid af te dekken op foto’s, en tot slot zullen ook links naar pornografische websites worden verboden.

Let’s (not) talk about sex

Facebook wil met deze aanpak naar eigen zeggen vermijden dat er seksuele diensten aangeboden worden op zijn sociale netwerken. De richtlijnen zouden reeds in de loop van september of oktober zijn ingevoerd, maar werden nu pas opgemerkt door XBiz, een nieuwsplatform over de seksindustrie.

Op sociale media wordt de aubergine gebruikt om de penis te symboliseren, met de perzik wordt verwezen naar de vagina.

Volgens een woordvoerder is er niets veranderd aan Facebooks policy. ‘We hebben de richtlijnen gewoon geüpdatet zodat ze duidelijker zijn voor onze community’, klinkt het bij The Independent. Dat deed het platform naar verluidt omdat sommige doelgroepen binnen de community ‘mogelijk gevoelig zijn voor dit type inhoud’.

Al beloven ze niet in te grijpen, zolang het netjes blijft. ‘Er zal enkel content worden verwijderd wanneer het een seksueel getinte emoji bevat in combinatie met een impliciete of indirecte vraag om naaktfoto’s, seks of sekschatconversaties‘, drukt de woordvoerder de gebruikers van Facebook en Instagram op het hart. Oef!

Nog meer nieuwtjes die je niet mag missen: