Home Lifestyle Ga je binnenkort samenwonen? Met deze 11 tips overleven jullie de verhuis...

Ga je binnenkort samenwonen? Met deze 11 tips overleven jullie de verhuis zonder slaande deuren

9. Accepteer elkaars vreemde (en minder vreemde) gewoontes.

© Getty

Eindelijk, jullie beginnen aan een nieuwe mijlpaal en gaan samenwonen. De dozen kunnen gevuld worden en de eerste rekeningen en verzekeringen stromen binnen. Dat betekent ook dat er een wel heel hectische periode voor jullie zit aan te komen, die weleens een ruzie in de hand kan werken. Met deze 11 tips vermijden jullie dat onnodige gekibbel en kunnen jullie als een gelukkig koppeltje in jullie nieuwe stekje trekken.

Verhuizen brengt heel wat met zich mee: dure rekeningen, een overvolle agenda, slapeloze nachten en onnozele ruzies met je lief. Om die strubbelingen te vermijden, zochten we naar elf goede tips om die deuren in jullie nieuwe huisje of appartementje van jullie discussies te besparen. Good luck!

1. Organiseer je rommel

En neen, het zinnetje ‘er zit een bepaalde orde in mijn wanorde’ werkt deze keer echt niet. Het is niet omdat jij weet dat jouw sokken tussen de boeken liggen dat jouw lief dat ook weet. Verdeel je materiaal op een logische manier over verschillende dozen en schrijf op de boxen wat er precies inzit. Zo hoef jij niet kwaad te worden als je lief je fotokaders of tientallen bloempotjes niet kan vinden.

2. Open een gezamenlijke rekening of houd alle in- en uitgaven bij

Vroeg of laat beginnen jullie toch te zagen over wie moet opdraaien voor die gebroken vaas of over wie zijn beurt het is om de pizzabezorger te betalen. Open daarom een gezamenlijke rekening. Nu jullie gaan samenwonen, zijn jullie ook wel klaar voor die stap. Toch nog niet helemaal klaar om samen een rekening te openen voor jullie kosten? Schrijf dan alles zorgvuldig op.

3. Verdeel de klusjes

En ga je vooral niet moeien met die van je lief. Het laatste waar je partner nood aan heeft, is iemand die zijn/haar schilderkunsten afbreekt of iemand die constant in de weg loopt. Heb respect voor elkaars werk en blijkt er iets niet zo perfect te zijn als in de boekjes? So be it!

4. Geef elkaar voldoende ruimte

Maak nog steeds tijd voor je vriendinnen of kruip nog eens achter je piano om je voor een paar uurtjes niet op die gaten in de zolder of rekeningen van de loodgieter te focussen. Doe nog steeds een paar dingen zonder je lief, want dat draait uiteindelijk toch uit op de zoveelste ruzie over de kleur van de zetel of over de keuze tussen verf en behangpapier.

5. Durf hulp te vragen

Het is echt geen schande om iemand in te huren die de trap wil boenen of de stopcontacten kan vervangen. Jullie mogen dan misschien wel creatieve duizendpoten zijn en zoveel mogelijk zelf willen doen, maar af en toe een pauze inlassen of een beetje hulp vragen van de mama kan echt geen kwaad, integendeel.

6. Maak nóg meer plannen

Zien jullie de verhuis eventjes niet meer zitten? Durf dan nog meer te dromen! Denk aan hoe jullie binnenkort op een luie zondagnamiddag met een warme chocolademelk schaamteloos de zetel in kunnen duiken of boek een kort tripje om je zorgen na de verhuis heel eventjes te vergeten.

7. Leer de taken eerlijk te verdelen

Neen, jij hoeft niet de was en de plas te doen, terwijl hij het gras maait. Verdeel de huishoudelijke taken op een eerlijke manier. Geraken jullie er maar niet aan uit? Dan kan dit boek jullie misschien wel helpen!

8. Dubbelcheck alles

Oké, jullie vertrouwen elkaar voor de volle 100%, maar dat wil niet zeggen dat je lief je werk niet mag controleren. Laat hem/haar ook eens in de papierwinkel kijken om te controleren of je geen belangrijke rekeningen over het hoofd hebt gezien en om te berekenen of jullie nog wel degelijk voldoende budget hebben om die mooie leeslamp aan te schaffen.

9. Accepteer elkaars vreemde (en minder vreemde) gewoontes

Nu jullie bijna helemaal klaar zijn om samen te wonen, kunnen jullie maar beter aan elkaars gewoontes leren wennen. Kookt je lief met boter en niet met olijfolie? Deal with it! Durft hij/zij de toiletbril weleens te laten openstaan? Deal with it!

10. Kleine reminder: niet alles draait rond seks

Jullie goede voornemen om elke kamer in te wijden en in het weekend het bed niet uit te komen, zien jullie als sneeuw voor de zon verdwijnen. No stress, alles op zijn tijd. Zorg dat jullie eerst volledig geïnstalleerd zijn, voordat jullie geforceerd het bed willen uittesten. Want seks hebben op een plaats waar je je nog niet thuis voelt, is gewoon niet zo comfortabel.

11. Vergeet niet te genieten

Tussen al die verhuisdozen en bezoekjes aan de notaris door zou je bijna vergeten dat jullie aan een van jullie belangrijkste momenten ooit toe zijn. Vergeet niet om je lief af en toe te laten weten dat je er nog steeds voor de volle 100% voor wil gaan en je het eigenlijk stiekem best leuk vindt om samen met hem/haar van ‘het grote-mensen-leven’ te proeven.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.