Home Lifestyle ROADTRIP: de Ierse Causeway Coastal Route brengt je langs ‘Game of Thrones’-locaties

ROADTRIP: de Ierse Causeway Coastal Route brengt je langs ‘Game of Thrones’-locaties

En tientallen andere adembenemende highlights.

Roadtrip Noord-Ierland
© Adam Strong & zhifei zhou via Unsplash

Geloof het of niet, maar het is intussen al twee jaar geleden dat de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ werd uitgezonden. Om maar te zeggen: de tijd gaat snel, dus gebruik hem wel. En hoe doe je dat beter dan met een roadtrip door het ruige landschap van Noord-Ierland?

Ierland, recordhouder op het Eurovisiesongfestival, de bakermat van Bono, het land van Guinness en een walhalla voor wie houdt van roadtrips langs eindeloze vergezichten, afgelegen dorpjes en… ‘Game of Thrones’-locaties. Helemaal jouw ding? Dan moet je de Causeway Coastal Route volgens Tourism Ireland helemaal bovenaan je bucketlist zetten. De route staat bekend om zijn schitterende zeezichten, duizelingwekkende kliffen en vele uitkijkpunten en voert je langs de ruige kustlijn van twee Noord-Ierse provincies helemaal van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast naar het befaamde Londonderry.

En wie Belfast zegt, zegt een citytrip! Voordat je roadtrip van start gaat, kan je er het grootste museum over de Titanic (lees: het schip werd in Belfast gebouwd) bezoeken, op het droogdok staan dat destijds voor het schip aangelegd werd, een wandeling maken langs de meer dan 300 murals die de stad opfleuren en natuurlijk shoppen in de binnenstad. Daarna kan je in de auto (of nog leuker: minibusje) stappen en aan de route beginnen. Je kan ervoor kiezen om de 190 kilometer lange route op één dag af te leggen, maar het is natuurlijk veel leuker om hier en daar je tentje op te stellen en wat langer van de highlights te profiteren. Het is trouwens ook mogelijk om de route uit te breiden met negen kleinere panoramaroutes die de roadtrip in totaal zo’n 410 kilometer langer maken.

De highlights

En zeg nu zelf: wat heb je tijdens een reis meer nodig dan zee, strand, prachtige uitzichten (lees: en dus ook magnifieke Instagramplaatjes), lekker eten (denk: Irish Stew!) en drinken (denk: Irish Coffee, say no more) en een gastvrijheid om u tegen te zeggen? De zon, horen we je roepen. Dat zij tijdens de roadtrip ook aanwezig is, is geen garantie, maar de schitterende highlights die je onderweg passeert, doen je dat wisselvallig Ierse weertje zo vergeten. Welke hoogtepunten je tijdens de roadtrip zoal kan bezichtigen?  Pittoreske kustdorpjes, de glooiende en sprookjesachtige Glens of Antrim, de populaire rotsformatie Giant’s Causeway, Glenarrife Forest Park en enkele ‘Game of Thrones’-locaties die je ongetwijfeld zal herkennen. Zo rijd je langs de vissershaven van Ballintoy en het omliggende strand, evenals de nabijgelegen Dark Hedges, wat trouwens een van de meest gefotografeerde plekken in Noord-Ierland is.

De route eindigt in Londonderry, waar je opnieuw een citytripje kan maken. Verwacht je er niet aan een Londen- of Parijsachtige setting, wel aan een historische plek die een belangrijke rol speelde tijdens The Troubles en waar in 1972 het dramatische Bloody Sunday plaatsvond. Wandel er over de Peace Bridge, door het kleurrijke Craft Village en blaas uit op het terrasje van een traditionele pub.

Belfast

Klifpad The Gobbins

Touwbrug van Carrick-a-Rede

Cushendun Caves (‘GoT’-locatie)

Murlough Bay

Glenariff Forest

Giant’s Causeway

The Dark Hedges (‘GoT’-locatie)

Dunluce Castle

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Portstewart

Londonderry

Lees ook: