https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle BUCKETLIST: miniroadtrip van Spa naar Klein Zwitserland en terug

BUCKETLIST: miniroadtrip van Spa naar Klein Zwitserland en terug

Wij tippen je de mooiste highlights!

roadtrip Ardennen
© Jonas Jaeken & guillaume vandenneucker via Unsplash

Je hoeft voor een roadtrip helemaal niet naar Zuid-Frankrijk of Slovenië te reizen, want ook in ons Belgenlandje kan je verrassend mooie wegen volgen. In haar boek ‘Wallonië en de Ardennen’ tipt Kristien Hansebout naast fiets- en wandelroutes ook enkele autoroutes die je tijdens die staycation kan volgen. De allermooiste? Een miniroadtrip van Spa naar Klein Zwitserland en terug.

De route is in totaal iets meer dan 110 km lang en start in Spa. Omdat het een lusvormig parcours is, kan je in principe ook ergens anders van start gaan, maar onze voorkeur gaat toch uit naar het kuuroord van het zuiden – van België weliswaar 😉. Omdat we natuurlijk niet alle pareltjes die je onderweg passeert willen prijsgeven, onthullen we hieronder onze favoriete highlights die je tijdens de roadtrip met eigen ogen kan bewonderen. De route loopt vanuit het groene Spa helemaal tot in sprookjesachtig Klein Zwitserland en via een andere weg terug naar Spa. De volledige route, alle tussenstops en een gedetailleerde wegbeschrijving vind je in Kristiens boek.

Tussenstop 1: Kasteel van Franchimont

De ruïnes van het Kasteel van Franchimont die uitkijken op maar liefst drie magnifieke valleien, waaronder die van de prachtige Hoëgne, zijn echte hidden gems. Je weet wel, zo’n verborgen pareltjes waar je op Instagram mee wil pronken en eigenlijk vooral niet te veel reclame voor wil maken. De indrukwekkende burcht moest ooit het prinsbisdom Luik beschermen, maar ligt er anno 2021 maar verlaten bij. Gelukkig heeft de historische site haar charme na bijna 10 (!) eeuwen nog steeds niet verloren.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!