Home Lifestyle Body AHA: zo lang moet je wachten voordat je de resultaten van je...

AHA: zo lang moet je wachten voordat je de resultaten van je dieet (eindelijk) kan zien

Blijven die kroketten, bladerdeeghapjes en ijsstronken jou ook parten spelen?

© getty

Een van onze grootste – en meteen ook meest gesneuvelde – goede voornemens is om gezonder te eten en een ietsiepietsie beetje af te vallen. Jammer genoeg komt dat strakke lichaam er niet zomaar en lijkt het wel eeuwen te duren voordat we dat cijfertje op de weegschaal zien dalen of de eerste tekenen van ons sixpack kunnen bewonderen. Maar hoe lang moet je nu echt wachten voordat je de resultaten van je dieet kan zien?

Bij de start van het nieuwe jaar namen maar liefst 7 op de 10 Belgen voor om op dieet te gaan en hun foodbaby na die ravissante feestdagen aan te pakken. Toch is het heel ontmoedigend om na meer dan een week te sporten en detoxsapjes te drinken nog steeds geen resultaat te zien. Het is nochtans meer dan normaal dat je je lichaam eventjes de tijd moet gunnen om zich aan die ontwenningskuur aan te passen.

Ander dieet

Uit onderzoek blijkt dat we ons lichaam een bepaalde tijdslimiet moeten geven. Afhankelijk van de inspanningen die je leverde zal je pas na twee à drie weken een verschil op de weegschaal en in de spiegel opmerken. Toch zijn er een aantal factoren die daarop een invloed kunnen hebben. ‘Iemand die zwaarlijvig is en een BMI van meer dan 30 heeft, kan met behulp van een strikt dieet op een paar dagen tijd tot wel vijf kilo afvallen. Iemand met een iets dunnere lichaamsbouw zal dan weer veel harder moeten zwoegen om een paar kilootjes te verliezen’, aldus de Amerikaanse endocrinoloog Kathleen Wynne.

Wie een dieet volgt dat zich focust op het vermijden van koolhydraten zal zich sneller beter in zijn vel voelen – zelfs zonder het verlies van kilo’s! – dan iemand die in het wilde weg een maaltijd overslaat of geen tussendoortjes meer eet – been there, done that. Lijkt je dieet maar niet aan te slaan? Probeer er dan eentje te vinden die wel op jouw lijf geschreven staat! Met een beetje geduld en goede wil zie je binnen een kleine twee weken al verschil. En onthoud vooral dat je er ook met die paar extra kilootjes stralend uitziet!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.