Home Lifestyle ZIEN: Responsible Young Drivers starten opmerkelijke campagne voor oudejaarsavond

ZIEN: Responsible Young Drivers starten opmerkelijke campagne voor oudejaarsavond

Post jij straks een selfie met de hashtag #safeinbed?

campagne
Shutterstock

‘Laat iets weten wanneer je thuis bent, hé’. Of het nu je vriendinnen zijn of je lief: je omgeving wil vaak weten of je veilig bent thuisgeraakt na een nachtje op de dansvloer en al zeker op oudejaarsavond. Er zijn veel mensen onderweg die vaak al een glaasje (of twee) gedronken hebben en daarom zijn ze bij de Responsible Young Drivers de #safeinbed-campagne gestart.

Bij de Responsible Young Drivers vragen ze aan iedereen om steevast nuchter achter het stuur te kruipen en tijdens de eindejaarsperiode hameren ze hier vaak nog eens extra hard op. Daarom hebben ze dan ook de hashtag #safeinbed tot leven geroepen.

#safeinbed

Meestal zijn we blij als we eindelijk thuis zijn dat we vaak vergeten om iets te laten weten. Als we het toch doen, sturen we snel een sms’je, maar anno 2017 (of moeten we al 2018 zeggen?) doen we het via sociale media. De organisatie vraagt namelijk om een selfie te posten met de boodschap ‘safe in bed’ om zo aan je omgeving te laten weten dat je veilig bent thuisgeraakt.

Naast de opmerkelijke campagne vragen zij bij de Responsible Young Drivers natuurlijk ook om nuchter achter het stuur te kruipen. Op oudejaarsavond rijden er namelijk meer mensen onder invloed dan op alle andere feestdagen, en bijna de helft van alle ongevallen in het verkeer wordt veroorzaakt door alcohol.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.