Home Lifestyle WOW: dit bedrag bespaar je als je in 2018 stopt met roken

WOW: dit bedrag bespaar je als je in 2018 stopt met roken

En het is niet weinig...

roken
Shutterstock

December is hét moment om goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar, en naast meer bewegen en minder snoepen, staat stoppen met roken waarschijnlijk ook op je lijstje. Geen makkelijke opgave, maar wij hebben alvast wat extra motivatie gevonden.

Uit cijfers van 2015 blijkt dat 1 op de 5 Belgen rookt, waarvan 17% dagelijks. Hier gaat het vooral om personen tussen de 25 en de 64 jaar, en we zien de laatste jaren ook een stijging bij het rookgedrag van jonge vrouwen. Ook het aantal gerookte sigaretten per dag is niet mals, want het gaat om een gemiddelde van zestien per dag. Een cijfer dat de laatste tien jaar vrijwel onveranderd gebleven is.

Belgen die roken zitten dus gemiddeld aan zestien sigaretten per dag. Dit zijn er ongeveer 112 per week en bijna 5.825 (!) op jaarbasis. Een pakje bevat dan weer 19 tot 23 exemplaren en zo zitten we jaarlijks aan bijna 306 pakjes.

Omgerekend

Voor een pakje sigaretten betaal je rond de zeven euro dus laten we even uitrekenen wat de gemiddelde rokende Belg jaarlijks uitgeeft aan roken. 306 pakjes per jaar x 7 euro = 2.142 euro. Als je in 2018 dus komaf maakt met deze slechte gewoonte is je bankrekening meteen goed gevuld. Wat denk je: een reisje naar de zon of een nieuwe iPhone?

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.