Home Lifestyle AHA: dit zijn de 8 belangrijkste reistrends van 2019 volgens Pinterest

AHA: dit zijn de 8 belangrijkste reistrends van 2019 volgens Pinterest

De ideale inspiratie als je een reisje plant in de paasvakantie of deze zomer. 🌎

© Pixabay

Pinterest onthulde zonet begin dit jaar zijn trendrapport voor 2019, inclusief de reistrends voor dit jaar. Zoek jij nog reisinspiratie voor komende vakanties? Wij willen maar één ding doen: onze koffers pakken en België inruilen voor Rio de Janeiro, minder populaire eilanden en – waarom niet? – verlaten kastelen.

1

Minder populaire eilanden

Avonturiers verkiezen naar goede gewoonte plekken waar nog niemand uit hun familie- of vriendenkring is geweest. Dus vergeet Griekenland, en ga in 2019 eilandhoppen rond Hawaï of de Filippijnen.

.

2

Herfstige landschappen

Je volgende vakantie hoeft niet warm en zonnig te zijn. Steeds meer reizigers opteren voor een reis in de herfst, omdat de prijzen dan minder hoog zijn én je geen liters zonnecrème hoeft mee te zeulen.

Canada en Japan zijn populaire bestemmingen in het herfstseizoen, maar ook New England (Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont) verwelkomt meer en meer binnen- én buitenlandse toeristen tussen september en december.

.

4

Verrassingsbestemmingen

Verrassingstripjes zijn niet voor iedereen weggelegd, maar misschien is 2019 wel het jaar waarin je iniatieven als Srprs.me een kans wil geven. Het afgelopen jaar werd er op Pinterest maar liefst 192% vaker gezocht op de term ‘surprise destination’. Een teken aan de wand dat we niet mogen negeren, lijkt ons.

.

5

Verlaten kastelen

Het kasteel van Versailles heeft intussen iedereen gezien, maar wat dacht je van een bezoek aan historische ruïnes zoals Chateau Gaillard in Normandië of Ballycarbery Castle in County Kerry (Ierland)? Wie weet loop je er Jon Snow wel tegen het lijf.

.

6

Busreizen

Volgens Pinterest was afgelopen jaar de trein hét vervoersmiddel bij uitstek, maar ook de bus wordt steeds populairder. Of het nu voor een uurtje is of een rit van Caracas naar Patagonië: de bus is zonder twijfel een van de meest economische én ecologische transportmiddelen.

.

7

Rio de Janeiro, Brazilië

Het Wereldkampioenschap voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016) hebben Rio de Janeiro geen windeieren gelegd. Van prachtige stranden tot een rijke cultuur én architectuur: de Braziliaanse grootstad has it all. Een bezoekje meer dan waard, denken wij zo.

.

8

Kleine steden

Niets mis met New York en Parijs, maar soms hoeft het allemaal niet zo blits. Volgens Pinterest is de zoekterm ‘small town travel’ gestegen met zo’n 275%. Wij boeken ons alvast een gezellige bed & breakfast in de Cotswolds of Zuid-Italië om het jaar goed te beginnen.

.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.