Home Lifestyle Film KIJKTIP: met deze 13 films waan jij je uiteindelijk tóch nog op...

KIJKTIP: met deze 13 films waan jij je uiteindelijk tóch nog op vakantie

En ze kosten een pak minder dan die vliegtickets! 😉

© Disney & Fox Searchlight Pictures

Zie jij je reisplannen ook in het water vallen of moest je je vakantie tijdens de paasvakantie cancelen? Dan kan je je gelukkig wel nog steeds vanuit je luie zetel op vakantie wanen met een paar steengoede films die iedereen van z’n must watch-lijstje zou moeten schrappen. Wij lijsten ze hieronder voor jou op! En neen, het is niet hetzelfde, maar het is de gedachte die telt, toch?

1 / 13
The Holiday
Eat Pray Love
Into the Wild
Vicky Cristina Barcelona
Midnight in Paris
The Secret Life of Walter Mitty
Letters to Juliet
Lost in Translation
Wild
The Tourist
The Da Vinci Code
Moana
Mr. Bean’s Holiday
The Holiday
The Holiday

Op vakantie naar Sussex (Groot-Brittannië) of Los Angeles (VS).

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse zakenvrouw met een ontzettend druk leven en struggles in de liefde. Iris (Kate Winslet) is een Engelse journaliste van wie het hart net gebroken is door een collega. Wanneer ze elkaar online ontmoeten, besluiten ze om twee weken van huis én leven te wisselen.

Eat Pray Love
Eat Pray Love

Op vakantie naar Bali.

Deze film is gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert. Liz (Julia Roberts) heeft alles om gelukkig te zijn: een echtgenoot, een huis en een carrière. Eenmaal ze gescheiden is, verliest ze zichzelf en is ze doodongelukkig. Om zichzelf te herontdekken, vertrekt ze een jaar op reis om een lekker bord spaghetti te eten in Italië, de kracht van het geloof te leren kennen in India en te genieten van een nieuwe passionele liefde in Bali.

Into the Wild
Into the Wild

Op vakantie naar Alaska.

In dit waargebeurde verhaal is Chris McCandless (Emile Hirsch) net afgestudeerd en is hij de materialistische samenleving beu. Hij besluit om rond te trekken en naar Alaska te gaan. Hij trekt de wereld in als zwerver, gewapend met een rugzak en een goed stel hersenen.

Vicky Cristina Barcelona
Vicky Cristina Barcelona

Op vakantie naar Barcelona (Spanje).

Twee hartsvriendinnen, Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson), reizen samen naar Barcelona om er de zomer door te brengen. Daar leren ze de charmeur Gonzalo (Javier Bardem) kennen. Het wordt het begin van een zomer vol passionele avonden, strubbelingen in de liefde en een driehoeksverhouding met Gonzalo’s ex (Penélope Cruz).

Midnight in Paris
Midnight in Paris

Op vakantie naar Parijs.

Scenarioschrijver Gil (Owen Wilson) en z’n verloofde Inez (Rachel McAdams) reizen samen met haar ouders naar Parijs. Gil is op zoek naar inspiratie voor zijn eerste roman. Wanneer hij op een avond naar huis wandelt, komt hij in de jaren 20 terecht. Hij ontmoet beroemde kunstenaars en schrijvers, zoals Picasso en Hemingway. Zij helpen Gil bij het schrijven van z’n debuutroman.

The Secret Life of Walter Mitty
The Secret Life of Walter Mitty

Op vakantie naar IJsland.

Walter Mitty (Ben Stiller) beheert de fotonegatieven bij het tijdschrift Life. Wanneer een belangrijke foto ontbreekt en Walters baan op het spel staat, reist hij de fotograaf achterna. Hij trekt zijn stoute schoenen aan en reist naar Groenland, IJsland en Afghanistan.

Letters to Juliet
Letters to Juliet

Op vakantie naar Verona (Italië).

Sophie (Amanda Seyfried) wil niets liever dan schrijfster worden en gaat samen met haar verloofde op reis naar Verona. Daar ontdekt ze een muur waarbij jonge vrouwen boodschappen schrijven aan Juliet uit ShakespearesRomeo & Juliet‘. Ze sluit zich aan bij de dames die op deze brieven antwoorden. Totdat ze een brief leest die al vijftig jaar oud is… Ze besluit de schrijfster ervan alsnog te helpen om haar grote liefde terug te vinden.

Lost in Translation
Lost in Translation

Op vakantie naar Tokio (Japan).

Bob Harris (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikanen die in Tokio verblijven. Bob is een filmster op zijn retour, die in de stad is voor opnames van een whiskyreclame. De jonge Charlotte sukkelt achter haar man aan, een workaholic-fotograaf. Wanneer ze allebei niet kunnen slapen, komen Bob en Charlotte elkaar ’s nachts tegen in de bar van het hotel.

Wild
Wild

Op vakantie naar de Verenigde Staten.

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) beslist om te gaan hiken als therapie na haar scheiding, het overlijden van haar moeder en jaren van roekeloos destructief gedrag. Ze leert zichzelf kennen tijdens een voettocht van 4286 kilometer langs de Amerikaanse westkust, Mexico en Canada.

The Tourist
The Tourist

Op vakantie naar Venetië (Italië).

Elise Ward (Angelina Jolie) wordt dagelijks gevolgd door agenten omdat ze een relatie heeft met de mysterieuze Alexander Pearce, een man die de staat miljoenen dollars moet betalen. Ze krijgt geheime boodschappen van hem en wordt op een dag gevraagd om naar Venetië te gaan. Onderweg op de trein ontmoet ze Frank (Johnny Depp). Hij raakt verwikkeld in een geheim plan van Elise en de politie. En de liefde die begint te groeien, maakt het er niet makkelijker op…

The Da Vinci Code
The Da Vinci Code

Op vakantie naar Frankrijk.

In ‘The Da Vinci Code’ probeert de Amerikaanse professor Robert Langdon (Tom Hanks) samen met de Franse Sophie de moord op haar grootvader Jacques Saunière op te lossen. Zijn gehavende lichaam werd gevonden in het Louvre en via verschillende aanwijzingen komen ze te weten dat zijn dood gelinkt kan worden aan een mysterieuze sekte waar ook Leonardo Da Vinci ooit lid van zou zijn geweest. Een probleem: Robert wordt door de politie als hoofdverdachte beschouwd en probeert voor hen te vluchten terwijl hij zelf het mysterie probeert te ontrafelen en het ene geheim na het andere ontdekt.

Moana
Moana

Op vakantie naar een (onbewoond) eiland.

De badass dochter van een opperhoofd gaat samen met Maui (Dwayne Johnson) op zoek naar een halfgod om zo haar familie en de rest van haar stam te kunnen redden van de ondergang.  Ze vertrekt richting het legendarisch eiland Te Fiti en zet alles op alles om haar avontuur tot een goed einde te brengen.

Mr. Bean’s Holiday
Mr. Bean’s Holiday

Op vakantie naar ZuidFrankrijk.

Nog zo’n film waarvoor je met plezier in de zetel wil duiken, is ‘Mr. Bean’s Holiday’. Zijn stuntelige avonturen herinneren ons eraan dat het nog altijd erger kan én dat we niet mogen vergeten om af en toe eens goed te lachen. In de film wint de onhandige kwibus een reis naar Frankrijk en komt hij – hoe kan het ook anders? – in allerlei benarde situaties terecht. Zo krijgt hij het voor elkaar om een kind te ontvoeren, het Filmfestival van Cannes op stelten te zetten en haalt hij zijn beste dans- en zangtalent boven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.