Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Van Frances Lefebure over Stephanie Planckaert tot Erik Van Looy.

Wim Lybaert katapulteert 16 bekende gasten terug naar hun kindertijd in ‘Zomeravonden’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Nee, Wim Lybaert trekt er (helaas) niet opnieuw op uit met de Columbus. De programmamaker blijft deze zomer gezellig thuis, al nodigt hij er wel zestien bekende gezichten uit voor een trip down memory lane. In zijn gloednieuwe programma ‘Zomeravonden’ roept Wim met een nostalgisch gerecht fijne jeugdherinneringen bij hen op.

Goed gezelschap, lekker eten en zijn moestuin. Meer heeft Wim Lybaert niet nodig om er een ideale zomeravond van te maken. Vier weken lang legt hij in het nieuwe programma ‘Zomeravonden’ elke avond een bekend gezicht in de watten. Midden in zijn heerlijke groene oase maakt Wim een gerecht klaar waar zijn gast fijne jeugdherinneringen aan heeft.

Van een bord ratatouille tot vogelnestjes in tomatensaus

Voor de ene zijn dat karnemelkpatatjes met een zachtgekookt eitje, voor de ander versgebakken madeleines. Al wordt het volgens Wim geen kookprogramma: ‘”Zomeravonden” gaat niet over eten, maar over gerechten die een stroom herinneringen in gang zetten waar je instant gelukkig van wordt.’

Welk gerechtje dat voor Wim dan is? ‘”Vorm” van mijn bobonne. Dat was een combinatie van bloemkool en gehakt die ze au bain-marie klaarmaakte in een tulbandvorm. Daarbij serveerde ze een bechamelsaus met citroen en een gekookt patatje. Allemaal zonder veel kruiden. Bij dat gerecht zit ik in een klap terug bij haar aan tafel. Op woensdagmiddag, met mijn mama, mijn broer en mijn zus. Ik was toen 11 of 12 jaar en was verzot op de serie “All Creatures Great and Small”. Ik wou toen net als dokter Herriot dierenarts worden op het Engelse platteland.’

De bekende gasten

De bekende gasten die de voetjes onder tafel zullen schuiven bij Wim zijn dan ook niet van de minsten: Gilles De Coster, Erik Van Looy, Wouter Deprez, Frances Lefebure, Fien Germijns, Guillaume Van der Stighelen, Els Pynoo, Stephanie Planckaert, Steven Van Herreweghe, Philippe Geubels, Sep Vanmarcke, Sergio Herman, Ann Pira, Charlotte Adigéry, Sven de Leijer en Wim Opbrouck. Wij maken ons alvast op voor flink wat inspiratie voor ons weekmenu én sappige jeugdverhalen.

‘Zomeravonden’ kijk je vanaf 7 augustus, van maandag tot en met donderdag, rond 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '