Home Lifestyle FOREVER YOUNG: 11 redenen om nog eens zonder je lief op reis...

FOREVER YOUNG: 11 redenen om nog eens zonder je lief op reis te gaan

7. Je bewijst nog maar eens dat je je wel degelijk op je eentje weet te oriënteren

© Getty

Een romantisch hotel in Parijs, boottochtje in Venetië en uitstap naar de Efteling, het is allemaal heel tof om met je lief te doen, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer alleen of met vriendinnen op reis kan gaan. Heb jij het moeilijk om jouw partner een weekje achter te laten? Dan kunnen deze elf redenen je misschien wel aansporen om toch alleen je koffers te maken.

Oké, jullie zien elkaar doodgraag, maar een beetje qualitytime kan nooit kwaad. Stap daarom nog eens uit je comfortzone en ga een paar dagen zonder je lief op reis! Zie je daar een beetje tegenop? Lees dan snel verder!

1. Je zal weer beseffen hoe graag jullie elkaar zien

Houdt je relatie al redelijk lang stand? Dan kan het weleens zijn dat jullie een bepaalde routine volgen en elke avond na het eten samen in de zetel kruipen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar door die routine te doorbreken, kan je je relatie nieuw leven inblazen. De beste manier om dat te doen? Door apart op reis te gaan en nog eens lol te trappen met vrienden.

2. Je leert om weer zelfstandig te zijn

Je mag dan wel een strong and independent woman zijn, je vindt het toch fijn als je lief je bh sluit of het prijskaartje van je jas knipt. Nu je alleen op reis gaat, moet je weer zelfstandig leren zijn en zal je hoogstwaarschijnlijk weleens op de proef gesteld worden als blijkt dat die rugzak toch net iets te zwaar is.

3. Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Want ja, je kan je nog wel degelijk op je eentje redden én die rugzak dragen.

4. Je leert nieuwe mensen kennen

Want eerlijk? Sinds je een vaste relatie hebt, is het een pak moeilijker om de band met je vriendinnen te onderhouden, laat staan om nieuwe vrienden te maken. Toch is het belangrijk dat je op reis nieuwe mensen leert kennen, zodat je met enkele straffe verhalen naar huis kan komen en iemand hebt die je kan steunen wanneer je je lief mist.

5. Je kan je eigen ding doen en de reis volledig op jezelf afstemmen

Een wijngaard bezoeken of een hele dag luilekkeren aan het strand? Za-lig!

6. Je zal het eindelijk weten te appreciëren om alleen te zijn

Thuis kan je nog geen vijf minuten alleen zijn, zonder een berichtje naar je lief te sturen, maar nu je helemaal alleen bent, kan je de rust en stilte (lees: geen gesnurk) wel appreciëren. Bye bye, verlatingsangst!

7. Je bewijst nog maar eens dat je je wel degelijk op je eentje weet te oriënteren

Zonder dat er iemand constant op je vingers zit te kijken of lacht met de manier waarop je je gps vasthoudt. Zie je wel dat je ’t kan!

8. Je ontdekt dat alleen zijn helemaal niet zo eng is

Pickpocketers heb je natuurlijk overal, maar je beseft wel dat je lief en vriendinnen het alleen reizen veel gevaarlijker en enger hebben voorgesteld dan het werkelijk is. Gebeurt er toch iets? Dan kan je je vrouwtje staan en ontdek je dat je helemaal niet zo onschuldig bent als je lijkt…

9. Je durft eindelijk een paar gewaagde dingen van die bucketlist schrappen

Een tattoo laten zetten zonder dat er iemand is die je op het laatste moment kan ompraten? Check! Skinny dippen? Check! Alleen met een Vespa cruisen? Check!

10. Je leert je buikgevoel volgen

Want nu is er niemand die je afraadt om die sushi op te eten of om ’s nachts de stad nog eens in te trekken.

11. Je zal de volgende keer net iets meer zin hebben om iets zonder je lief te doen

Jullie blijven toch voor altijd samen, dus een paar uurtjes zonder elkaar overleven jullie wel, toch? Dat heb je met je soloreisje wel meer dan bewezen.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.