Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© WOUT HENDRICKX

Wie steekt met dit mooie weer voor het eerst de barbecue aan?

YUMMM: deze grillgerechten doen ons verlangen naar de zomer

De redactie

Met deze mooie lentetemperaturen is de verleiding plots erg groot om de barbecue uit het tuinhuis te halen. Deze drie grillrecepten doen ons alvast watertanden.

Zalmspiesjes

Voor 4 pers. • 25 min.

Dit heb je nodig

  • 600 g zalmfilet
  • 4 paprika’s, in verschillende kleuren
  • 2 rode uien
  • olie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Zo maak je het

  • Snij de zalm in niet te grote blokjes. Maak de paprika’s en uien schoon en snij in partjes. Prik ze afwisselend op spiesjes.
  • Bestrijk de spiesjes met olie en gril ze 3 minuten. Draai om en laat nog 2 minuten verder garen. Snij de citroen doormidden en gril de helften kort. Besprenkel de spiesjes met citroensap en kruid met peper en zout.
  • Lekker met pasta en gremolata of pesto.

Barbecueworst met koolsla

Voor 4 pers. • 35 min.

Dit heb je nodig

  • 4 grote of 8 kleine barbecueworsten
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el gefrituurde uitjes (type Bicky Burger)
  • 2 el pinda’s, grof gehakt

Voor de koolsla:

  • 3 wortelen
  • 1/2 witte kool
  • 4 lente-uien

Voor de dressing:

  • sap van 1 limoen
  • 1/2 kl geraspte gember
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 kl chilisaus
  • 1/2 kl sesamolie
  • 2 el honing
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 1 el pindakaas

Zo maak je het

  • Rasp de wortelen en de wittekool met de mandoline. Snipper de lente-uien in fijne ringen. Meng alle groenten in een kom.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en lepel een beetje over de geraspte groenten. Zet koel weg.
  • Rooster de worsten goudbruin aan elke kant. Leg in de laatste minuut ook de pitabroodjes erbij.
  • Werk de koolsla af met gefrituurde uitjes en gehakte pinda’s. Serveer de worst met koolsla, extra dressing en geroosterde pitabroodjes.

Ribbetjes zoetzuur

Voor 4 pers. • 55 min.

Dit heb je nodig

  • 2 el bruine suiker
  • 1 el maiszetmeel
  • zout
  • 2 el azijn
  • 50 ml ketchup
  • 3 plakken (± 125 g) ananas, vers of uit blik
  • ó el sojasaus
  • 1 kg ribben

Voor de komkommersalsa

  • 1 komkommer
  • 2 el azijn (gewone of rijstazijn)
  • 1 el rietsuiker
  • 1/2 kl gember, geraspt
  • zwarte peper
  • Thais basilicum

Zo maak je het

  • Meng in een sauspan de bruine suiker, het maiszetmeel, het zout, de azijn, de ketchup, de ananas en de sojasaus. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten wat indikken op een zacht vuur. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Bestrijk de ribben met marinade en rooster ze 25 à 30 minuten op de bbq of tot ze gaar zijn.
  • Schil de komkommer, snij overlangs in tweeën en verwijder de pitjes. Snij in kleine blokjes en meng de rest van de ingrediënten eronder.
  • Serveer de ribbetjes met de komkommersalsa.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '