Wie steekt met dit mooie weer voor het eerst de barbecue aan?
YUMMM: deze grillgerechten doen ons verlangen naar de zomer
19 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Met deze mooie lentetemperaturen is de verleiding plots erg groot om de barbecue uit het tuinhuis te halen. Deze drie grillrecepten doen ons alvast watertanden.
Zalmspiesjes
Voor 4 pers. • 25 min.
Dit heb je nodig
- 600 g zalmfilet
- 4 paprika’s, in verschillende kleuren
- 2 rode uien
- olie
- 1 citroen
- peper
- zout
Zo maak je het
- Snij de zalm in niet te grote blokjes. Maak de paprika’s en uien schoon en snij in partjes. Prik ze afwisselend op spiesjes.
- Bestrijk de spiesjes met olie en gril ze 3 minuten. Draai om en laat nog 2 minuten verder garen. Snij de citroen doormidden en gril de helften kort. Besprenkel de spiesjes met citroensap en kruid met peper en zout.
- Lekker met pasta en gremolata of pesto.
Barbecueworst met koolsla
Voor 4 pers. • 35 min.
Dit heb je nodig
- 4 grote of 8 kleine barbecueworsten
- 4 pitabroodjes
- 2 el gefrituurde uitjes (type Bicky Burger)
- 2 el pinda’s, grof gehakt
Voor de koolsla:
- 3 wortelen
- 1/2 witte kool
- 4 lente-uien
Voor de dressing:
- sap van 1 limoen
- 1/2 kl geraspte gember
- 1 el sojasaus
- 1/2 kl chilisaus
- 1/2 kl sesamolie
- 2 el honing
- 75 ml Griekse yoghurt
- 1 el pindakaas
Zo maak je het
- Rasp de wortelen en de wittekool met de mandoline. Snipper de lente-uien in fijne ringen. Meng alle groenten in een kom.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en lepel een beetje over de geraspte groenten. Zet koel weg.
- Rooster de worsten goudbruin aan elke kant. Leg in de laatste minuut ook de pitabroodjes erbij.
- Werk de koolsla af met gefrituurde uitjes en gehakte pinda’s. Serveer de worst met koolsla, extra dressing en geroosterde pitabroodjes.
Ribbetjes zoetzuur
Voor 4 pers. • 55 min.
Dit heb je nodig
- 2 el bruine suiker
- 1 el maiszetmeel
- zout
- 2 el azijn
- 50 ml ketchup
- 3 plakken (± 125 g) ananas, vers of uit blik
- ó el sojasaus
- 1 kg ribben
Voor de komkommersalsa
- 1 komkommer
- 2 el azijn (gewone of rijstazijn)
- 1 el rietsuiker
- 1/2 kl gember, geraspt
- zwarte peper
- Thais basilicum
Zo maak je het
- Meng in een sauspan de bruine suiker, het maiszetmeel, het zout, de azijn, de ketchup, de ananas en de sojasaus. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten wat indikken op een zacht vuur. Zet opzij en laat afkoelen.
- Bestrijk de ribben met marinade en rooster ze 25 à 30 minuten op de bbq of tot ze gaar zijn.
- Schil de komkommer, snij overlangs in tweeën en verwijder de pitjes. Snij in kleine blokjes en meng de rest van de ingrediënten eronder.
- Serveer de ribbetjes met de komkommersalsa.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier