Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wout Hendrickx voor Libelle Lekker

De zomer op een bordje!

GROENE ENERGIE: 3 frisse én gezonde slaatjes om in het zonnetje op te eten

De redactie

Joepie, we kunnen weer genieten van een verlengd weekend én het zonnetje is van de partij. Dat vráágt gewoon om een uitgebreide picknick in de tuin. Geen zin in een zoveelste pastasalade? Probeer dan eens deze groene, gezonde en – niet onbelangrijk – lekkere slaatjes uit. 


Noedelsalade met tuinerwtjes, komkommer en kip

4 pers. • 25 min.

Dit heb je nodig

200 g rijstnoedels • 200 g verse tuinerwten in de peul • 500 g kipfilet • 2 el rodecurrypasta • olijfolie • 1 komkommer • ½ krop sla • ½ bosje muntnnVoor de dressing: 125 ml kokosmelk • 1 el vissaus • 2 el limoensap

Zo gemaakt

1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij. Blancheer of stoom de peulen met de erwtjes in beetgaar, in 1 à 2 minuten.

2. Bestrijk de kipfilets met de rodecurrypasta. Bak ze 3 minuten aan elke kant in olijfolie. Draai het vuur lager en laat nog 8 à 10 minuten verder garen of tot de kip volledig gaar is. Snij in plakjes.

3. Snij de komkommer met een mandoline of dunschiller in fijne linten.

4. Doe de erwten, de komkommer, de munt en de noedels in een kom en meng. Roer de kokosmelk met de vissaus en het limoensap tot een dressing. Giet over het slaatje en hussel door elkaar.

5. Maak de blaadjes sla los, schik er enkele in een kom. Vul met de noedelsalade en leg er een paar plakjes kip op. Serveer met de rest van de dressing.

Pastasalade met rucolapesto en groene asperges

4 pers. • 20 min.

Dit heb je nodig

300 g groene asperges • 100 g verse tuinerwten • 200 g prinsessenboontjes • 400 g orecchiettennvoor de pesto: 2 teentjes knoflook • 200 g rucola • rasp van ½ citroen • 30 g geraspte parmezaan • 30 g pijnboompitten • 50 à 75 ml olijfolie • peper en zout

Zo gemaakt

1. Pel de knoflook. Spoel de rucola en zwier droog. Doe samen met de knoflook en de rest van de ingrediënten voor de pesto in de blender en mix grof.

2. Maak de asperges schoon en snij in stukken van ± 3 à 4 cm. Spoel de tuinerwten en de boontjes.

3. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta 8 minuten, doe dan de groenten erbij en laat nog 2 minuten verder koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet af.

4. Meng wat pesto door de pasta met groenten. Serveer met extra pesto naar smaak.

Couscous van groene groenten met scampispiesje

4 pers. • 30 min.

Dit heb je nodig

1 broccoli • ¼ wittekool • 1 sjalot • ½ komkommer • 1 groene paprika • 1 bosje munt, fijngehakt • ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt • ras-el-hanout • 20 scampi’s • 1 limoen, in plakkennnVoor de dressing: 25 ml citroensap • 1 tl chilivlokken • 75 ml olijfolie • zout

Zo gemaakt

1. Spoel de broccoli en verdeel in roosjes. Snij de wittekool in stukken. Mix de broccoli in een keukenrobot fijn tot een korrelige structuur, zoals die van couscous. Doe hetzelfde met de wittekool.

2. Pel en snipper de sjalot. Spoel de komkommer en de paprika en snij in hele kleine blokjes.

3. Meng de broccoli met de wittekool en de sjalot. Doe er de komkommer, de paprika en de verse kruiden bij. Voeg ras-el-hanout naar smaak toe.

4. Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel er de groentecouscous mee.

5. Prik de scampi’s op een spiesje en gril ze kort op de barbecue of in de grillpan. Serveer ze bij de groentecouscous. Werk af met een plakje limoen.



Meer frisse recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '