Home Lifestyle Food RECEPTEN: 7 verrassende gerechten met kiwi

RECEPTEN: 7 verrassende gerechten met kiwi

Van veganistische meringue tot verfrissende ijslolly's.

kiwi
© Libelle Lekker

Als bron van vitaminen, kalium en magnesium is de kiwi zonder twijfel een van onze favoriete fruitsoorten. Maar wist je dat je met de gele of groene vrucht veel meer kan doen dan simpelweg uitlepelen? Wij verzamelden 7 verrassende recepten om vandaag nog uit te proberen.

1 / 7
Mascarponeglaasjes met pistachenoten (4 pers.)
Ijslolly’s met kiwi, kokos en watermeloen (6 stuks)
Veganistische meringue met kiwi (4 pers.)
Bagel met kiwi en Zwitserse kaas (4 pers.)
Tartelette van dadels en amandelen met kiwi en IJslandse skyr (4 pers.)
Granité van kiwi, ananas en limoen (4 pers.)
The golden no-waste shake (4 pers.)
Mascarponeglaasjes met pistachenoten (4 pers.)
Mascarponeglaasjes met pistachenoten (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 120 g kristalsuiker

– 225 ml slagroom

– 3 el pistachenoten (ongezouten en grofgehakt)

– 475 g mascarpone

– 4 kiwi’s

Hoe maak je het? 

1. Klop de suiker met de mascarpone enkele minuten op in een keukenrobot tot de suiker is opgenomen. Schil de kiwi’s en snij in plakjes.

2. Klop de slagroom stijf en schep onder de mascarpone. Verdeel de mascarponecrème over glaasjes, leg er halverwege enkele plakjes kiwi tussen, en zet minstens 2 uur in de koelkast.

3. Werk de mascarponeglaasjes af met pistachenoten en serveer.

Recept via Libelle Lekker.

Ijslolly’s met kiwi, kokos en watermeloen (6 stuks)
Ijslolly’s met kiwi, kokos en watermeloen (6 stuks)

Wat heb je nodig?

– 2 kiwi’s

– 4 el suiker

– 1 el citroensap

– 100 ml kokosroom

– 1/4 watermeloen

Hoe maak je het? 

1. Verwijder de schil en de pitten van de watermeloen en snij in stukken. Pureer met 2 el suiker en het citroensap in een blender. Schenk in de ijslollyvormpjes tot die voor 2/3 gevuld zijn. Zet 2 uur in de diepvries.

2. Duw de stokjes in de ijsjes. Meng de kokosroom met 1 el suiker, roer goed. Schenk een laagje op de watermeloen en laat 30 à 45 minuten invriezen.

3. Schil de kiwi’s en pureer het vruchtvlees met 1 el suiker in een blender. Vul het vormpje aan en laat 2 uur invriezen of tot de lolly’s volledig bevroren zijn.

Recept via Libelle Lekker.

Veganistische meringue met kiwi (4 pers.)
Veganistische meringue met kiwi (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 250 ml kikkererwtenvocht (aquafaba)

– 1 zakje vanillesuiker

– 1 kl azijn

– 250 g fijne suiker

– 1 kl maïszetmeel

– 1 kiwi

– 1 ml kokosroom

– 50 g pistachenoten

Hoe maak je het? 

1. Verwarm de oven voor op 100°C. Maak de kom en de klopper van de keukenrobot even proper met een doekje en azijn zodat alles vetvrij is.

2. Klop de aquafaba even op met wat suiker. Klop steeds verder op en voeg de suiker er lepelgewijs bij, klop tot alle suiker opgelost is en je een stevige witte massa krijgt. Meng het maïszetmeel met de azijn en lepel dit voorzichtig onder de witte massa.

3. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schep de opgeklopte aquafaba in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit toefjes op het bakpapier van ± Ø 6 à 8 cm. Spuit ze niet te plat want ze zakken nog in tijdens het drogen in de oven, en laat genoeg ruimte tussen de toefjes.

4. Droog de meringues 1,5 à 2 uur in de warme oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur afkoelen in de oven.

5. Klop de soja- (of kokos)room op. Serveer de meringues met de opgeklopte room, enkele plakjes kiwi en bestrooi met gehakte pistachenoten.

Recept via Libelle Lekker.

Bagel met kiwi en Zwitserse kaas (4 pers.)
Bagel met kiwi en Zwitserse kaas (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 4 bagels

– 8 blaadjes andijvie

– 2 kwiwi’s

– 8 sneetjes kaas (Zwitserse, bv. ememntaler of appenzeller)

– 5 el mosters

– 1,5 el honing (vloeibaar)

– peper en zout

Hoe maak je het? 

1. Spoel de andijvieblaadjes en zwier ze droog. Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes.

2. Roer de honing los met de mosterd, kruid met peper en zout.

3. Halveer de bagels horizontaal. Bestrijk de onderste helft met het honing-mosterdmengsel. Beleg met andijvieblaadjes, kaas en kiwiplakjes. Serveer.

Recept via Libelle Lekker.

Tartelette van dadels en amandelen met kiwi en IJslandse skyr (4 pers.)
Tartelette van dadels en amandelen met kiwi en IJslandse skyr (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 100 g grote dadels met pit (6 stuks)

– 100 g witte amandelen

– 2 hele gele kiwi’s (met schil) (type SunGold)

– 200 g pure IJslandse skyr (pure Griekse yoghurt of platte kaas kan ook)

– honing of agavesiroop om de Skyr op smaak te brengen

– verse munt (optioneel)

Hoe maak je het? 

1. Laat de dadels en amandelen een nachtje in lauw water weken.

2. Ontpit de geweekte dadels en doe ze samen met de amandelen in een blender en hak ze fijn.

3. Neem nu een stukje bakpapier en leg hier een ringvorm op. Vul deze met het mengsel van de dadels & amandelen. Leg de gevulde ringvormen een dertigtal minuten in de koelkast om te rusten.

4. Roer ondertussen een beetje honing of agavesiroop door de skyr. Was de kiwi grondig en snij hem in dunne schijfjes. Opgelet! De kiwi niet schillen.

5. Rasp voorzichtig een beetje zeste van de kiwischil.

6. Haal de taartjes uit de koelkast, leg op elk taartje een paar schijfjes kiwi en lepel er een flinke lepel van het skyrmengsel op.

7. Werk af met verse munt en met de kiwizeste.

Recept via Zespri.

Granité van kiwi, ananas en limoen (4 pers.)
Granité van kiwi, ananas en limoen (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 3 kiwi’s

– 2 limoenen

– 1/2 ananas

– 2 el agavesiroop of honing

Hoe maak je het? 

1. Schil de kiwi’s en de ananas en snij ze in stukken. Pers de limoenen.

2. Doe de kiwi, ananas, het limoensap, de agavesiroop of honing en 100 ml water in een blender en mix fijn.

3. Giet het mengsel in een lage schaal, dek af en zet 2 uur in de diepvriezer. Schraap alles los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Schraap elk uur het ijs los, tot het de losse structuur van granité krijgt.

4. Schraap de granité net voor het serveren opnieuw los en serveer in een potje.

Recept via Libelle Lekker.

The golden no-waste shake (4 pers.)
The golden no-waste shake (4 pers.)

Wat heb je nodig?

– 2 gele kiwi’s met schil (type SunGold)

– 2 gele kiwi’s met schil voor de afwerking (type SunGold)

– 2 bevroren bananen

– ½ mini ananas (zonder schil)

– 1 kl kardemom

– 1 kl verse gember (geraspt)

– 2 el gesmolten kokosolie

– 100ml kokoscrème

Hoe maak je het? 

1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een homogeen geheel.

2. Was de gele kiwi grondig en snij in schijfjes. Leg deze aan de binnenkant van het glas en voeg de smoothie toe.

3. Was nu de twee overgebleven kiwi’s en mix ze (met schil) in de blender.

4. Werk je Golden smoothie af met dit mengsel.

Recept via Zespri.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.