Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Living the Green Life

Living the Green Life creëerde een recept dat vrij is van dierlijke producten, soja én noten.

RECEPT: vegan Twix voor wie een huisgemaakte versie wil proberen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Was Twix je favoriete reep voor je vegan werd of toen je lichaam zuivel nog kon verdragen? Of wil je gewoon wat vaker plantaardig eten? Wij hebben een waardige vervanger voor de populaire snoepreep. Het Nederlandse platform Living the Green Life creëerde een recept dat niet alleen vrij is van dierlijke producten, maar ook nog eens soja- én notenvrij is. Volgens hen is hun chocoladekaramelreep dan ook even lekker, of zelfs lekkerder dan het origineel!

Wat heb je nodig voor 10 stuks?


25 minuten + 20 minuten + 1 uur

Oven, vierkante bakvorm, bakpapier, keukenmachine, steelpan, magnetron (optioneel).

Koekjesbodem

  • 125 g plantaardige boter
  • 35 g fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 150 g bloem


Karamel

  • 70 g plantaardige boter
  • 70 g bruine basterdsuiker
  • 60 ml gecondenseerde kokosmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl zeezout


Chocoladelaag

  • 100 g vegan chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 2 el chocoladepasta van So Vegan So Fine

Hoe maak je het?


Koekjesdeeg

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en het zout in de keukenmachine. Mix in een paar minuten tot een romige massa. Voeg dan de bloem toe en laat de machine draaien tot het stevig wordt.
  3. Schep het deeg in de bakvorm en druk stevig aan.
  4. Zet de bakvorm zo’n 20 minuten in het midden van de oven.
  5. Haal de bakvorm uit de oven en laat de bodem even afkoelen.


Karamel

  1. Verwarm alle ingrediënten voor de karamel in een steelpan. Breng aan de kook en laat het zeker een paar minuten inkoken.
  2. Haal de pan van het vuur en roer een aantal minuten tot de saus wat indikt.
  3. Giet de karamel over de koekjeslaag in de bakvorm.


Chocoladelaag

  1. Smelt de chocolade samen met de kokosolie in de magnetron of in een pannetje.
  2. Doe vervolgens de chocoladepasta bij het chocolademengsel en roer tot het een egale saus wordt.
  3. Schenk de chocoladesaus over de karamellaag. Laat de bakvorm rusten tot de chocolade helemaal hard is.
  4. Haal de ‘Twix’-plak uit de bakvorm en snijd er vervolgens repen van. Jouw vegan ‘Twixen’ zijn klaar!


Tip: je kan de repen een aantal dagen in een luchtdichte doos bewaren.

Bron: livingthegreenlife.com

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '