Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© MARTA MAJEWSKI

Ideaal na een lange dag op het werk!

RECEPT: deze Poolse pasta tover je in een wip op tafel

Marta Majewska is foodblogger, fotografe, mama van Fer. En net als elke moeder heeft ze het druk. Inboeten op lekker eten wil ze niet, snel iets gezonds op tafel toveren wel. In haar nieuwste boek ‘Elke dag Marta’ toont ze haar gerechtjes met ’n maximum aan wow-factor die in een minimum van tijd op tafel staan, én die door klein en groot worden gesmaakt. Deze Poolse ‘Kluski Lane’-noedels met snelle tomatensaus vormen daarbij geen uitzondering.

Dit heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 250 ml tomatenpuree
  • 1 paprika, ontveld en in kleine blokjes
  • 3 el verse basilicumblaadjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout


Voor de ‘kluski lane’ (poolse poured noodles)

  • 2 eieren
  • 60 g tarwebloem
  • snufje zout

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe. Bak gedurende een minuut. Voeg de tomatenpuree en paprika toe. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig.
  • Voeg de balsamicoazijn en de basilicumblaadjes toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en kook 10 minuten op een laag vuur.
  • Maak nu de ‘kluski lane’. Breng wat water met zout aan de kook in een pan. Doe alle ingrediënten in een kopje en klop met een vork tot een gladde, schuimende massa. Giet het beslag op het kokend water. De ‘kluski lane’ zijn klaar als ze naar boven komen (dat duurt ongeveer 1-2 minuten). Giet ze af in een vergiet en voeg ze toe aan de saus.
  • Serveer eventueel met wat geraspte kaas.


Meer lekkere en snelle recepten ontdek je in ‘Elke dag Marta’, € 22,50 via Bol.com.

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '