Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© BEATRIZ DA COSTA/JUSTIN AIKIN VIA UNSPLASH

Champagne à la framboos, hibiscus-limoengranita of een munt-ananasspritzer?

RECEPT: 3 kleurrijke mocktails die je doen verlangen naar de zomer

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Een drankje heeft geen alcohol nodig om overheerlijk te smaken. Zeker niet als je met verschillende ingrediënten een fantastische creatie kan maken. Wij hebben drie fruitige mocktails waarmee je deze zomer de ster van het tuinfeest bent!

Champagne à la framboos


Klaar in 6 minuten – schenk in een champagnecoupe

Wat heb je nodig

  • 120 ml frambozensap
  • 30 ml vlierbloesemsap
  • 60 ml wittedruivensap
  • 1 framboos voor de garnering
  • Bruiswater om af te werken

Zo maak je het


Doe alle ingrediënten in een mengbeker met ijs en roer tot de cocktail goed koud is. Zeef in een champagnecoupe en garneer met een framboos. 

Hibiscus-limoengranita


Klaar in 5 minuten, plus 30 minuten trekken – schenk in een tumbler

Wat heb je nodig

  • 60 ml kokoswater
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml kokend water
  • 120 g suiker
  • 120 ml water
  • 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
  • 60 g ijs

Zo maak je het


150 ml suikersiroop (120 g suiker en 120 ml water): verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.

Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur. Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, 30 ml siroop en het ijs. Mix in de blender om granita te krijgen. Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.

Munt-ananasspritzer


Klaar in 5 minuten – schenk in een mojitoglas

Wat heb je nodig

  • 460 g ananas geschild en in de lengte in plakken gesneden
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 125 ml water
  • Bruiswater
  • 60 g ananas, geschild en grof gesneden
  • 3 takjes munt, plus een paar voor de garnering
  • Mooie stukken ananas voor de garnering

Zo maak je het


Verwarm de gril voor. Leg de plakken ananas in één laag op bakpapier. Gril tot de ananas begint te kleuren . Doe de suiker eroverheen en laat onder de gril karamelliseren. Laat afkoelen, pureer in de blender en voeg zo nodig water toe. In de koelkast 7 tot 10 dagen houdbaar.

Kneus de ananas en de munt tot een egale laag onder in het glas. Doe er ijs en 55 g ananascompote bij, vul vervolgens af met bruiswater. Roer en serveer met een plak ananas en een takje munt.

Beelden: Beatriz Da Costa

Bron: Mocktails, Caroline Hwang – € 17,50 – Uitgeverij Kosmos


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '