Home Lifestyle Food RECEPT: deze limonade met perzik en lavendel zetten wij dit weekend op...

RECEPT: deze limonade met perzik en lavendel zetten wij dit weekend op de barbecuetafel

Zuid-Frankrijk in een kleurrijk glas! ☀️

© Getty

Liters water, dat is wat we nu nodig hebben om die dorst te lessen. Ben jij dat smaakloze goedje ook zo beu als koude pap, maar wil je je lichaam wel de verfrissende en hydraterende boost geven dat het nodig heeft? Of ben je gewoon nog op zoek naar een mooi (alcoholvrij) drankje om de barbecuetafel mee op te fleuren? Dat doe je in no time met het onderstaande easy peasy brouwsel.

Geen zin in de zoveelste alcohlvrije cocktail om die droge mond mee te bestrijden, maar wel in een verfrissend drankje? Dan kan je ervoor kiezen om een traditionele homemade limonade op tafel te toveren. Omdat wij graag met seizoensgebonden producten werken, gingen we op zoek naar een drankje dat ons favoriete fruit van het moment – en neen, het zijn geen aardbeien – naar een hoger niveau tilt én ons richting Zuid-Frankrijk katapulteert.

En wie zoekt, die vindt, want we flansten een heerlijke en kleurrijke limonade met perzik en lavendel in elkaar die perfect past op je barbecuetafel! PS wil je de limonade nog wat meer cachet geven? Dan kan je er nog vers geperst sinaasappelsap of een klein beetje gembersap aan toevoegen.

Ingrediënten

Voor ± 4 glazen limonade

  • 3 perziken + 1 perzik voor de afwerking
  • 1 liter (bruis)water
  • 50 ml limoensap
  • 4 tl rietsuikersiroop
  • 8 takjes lavendel

Het recept

  1. Was drie perziken, verwijder de pit en haal ze door een sapcentrifuge, zodat je het sap kan opvangen. Heb je geen centrifuge? Dan kan je de perziken mixen en het sap zeven.
  2. Meng het perziksap met het water en voeg het citroensap en de rietsuikersiroop toe. Nog niet zoet genoeg? Voeg dan nog een paar theelepels siroop toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en gebruik eventueel een roerstaaf.
  3. Giet het goedje in een glazen fles en voeg de lavendeltakjes toe. Laat het vervolgens enkele uren in de koelkast staan alvorens je het serveert.
  4. Werk de glazen limonade af met enkele ijsblokjes en voeg er eventueel nog een stukje perzik aan toe.

Meer frisse recepten: