Home Lifestyle Food RECEPT: banana pancakes met slechts 2 ingrediënten

RECEPT: banana pancakes met slechts 2 ingrediënten

Simpel, lekker én gezond!

Veer
Op zoek naar een gezond, caloriearm, proteïnerijk en lekker ontbijtje? Goed nieuws! Tante Flair verzamelde al jullie ontbijtwensen en goot ze in een banana pancake-receptje. Een ontbijtje van amper 250 kcal? Ideaal!

2 min. voorbereiding + 5 min bakken

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 6 pannenkoekjes?

  • 1 (hele) rijpe banaan
  • 2 eieren

Eventueel:

  • enkele druppeltjes vanillearoma
  • een mespuntje bakpoeder
  • een mespuntje kaneel

1. Pureer de banaan met een vork tot een moes met eventueel nog kleine brokjes.

2. Voeg twee eieren bij de gepureerde banaan en klop het geheel goed los met een vork.

(3. Als je wil kan je enkele druppeltjes vanillearoma, een beetje bakpoeder en kaneel bij het mengsel voegen. Zo krijgt het geheel net iets meer smaak. Het bakpoeder maakt de pannenkoekjes net een tikkeltje luchtiger.)

4. Zet een pan op een klein vuurtje. Laat de pan rustig verwarmen en doe er een beetje kokosolie in (bakboter of een neutrale olie kunnen ook, maar kokosolie is net iets gezonder en geeft een lekker kokossmaakje aan je pannenkoekjes).

5. Schik de pannenkoekjes per drie in de pan. Een eetlepel beslag per pannenkoekje volstaat. Na een minuutje zal de bovenzijde van de pannenkoekjes al droger zijn. Draai ze dan om en laat ze nog een minuutje bakken.

6. Je kan de pannenkoekjes naturel eten, maar je kan er ook een beetje agavesiroop over drizzlen, of een beetje frambozencoulis, of wat vers fruit. Zin in verwennerij? Haal dan de Nutellapot maar boven. Mmmmm…

Lees ook: