Home Lifestyle EINDELIJK: je kan de gratis Railpass van NMBS vanaf vandaag aanvragen

EINDELIJK: je kan de gratis Railpass van NMBS vanaf vandaag aanvragen

Je krijgt 12 ritten cadeau!

railpass nmbs
© Rich Smith via Unsplash

Het is ein-de-lijk zover: we kunnen de gratis twaalfrittenkaart van NMBS aanvragen. We hebben er, op z’n zachtst uitgedrukt, bijzonder lang op moeten wachten, maar worden vandaag dan toch beloond voor ons geduld. Het is sinds deze ochtend namelijk mogelijk om een gratis Railpass te bestellen.

Twee maanden geleden kwamen onze regering en NMBS na lang discussiëren eindelijk tot een akkoord: vanaf midden augustus zou elke inwoner van België recht krijgen op 12 gratis treinritten. Maar NMBS zou natuurlijk NMBS niet zijn zonder de nodige vertraging – sorry not sorry. Midden augustus werd uiteindelijk 31 augustus, maar het belangrijkste is dat we de ‘Hello Belgium Railpass‘ nu tóch kunnen bestellen, en dat vanaf vandaag.

Twee trajecten

Op de website www.hello-belgium.be kan elke inwoner van België nog tot en met 30 september zo’n Railpass aanvragen. Opgelet, want de twaalfrittenkaart zal pas geldig zijn vanaf 5 oktober tot en met 31 maart 2021. Waar dat addertje onder het gras blijft? Wel, je kan de kaart gedurende 6 maanden gebruiken, máár je mag ze voor maximaal twee trajecten per maand ofte één heen-en-terugreis gebruiken. Wie dus met zijn Railpass in oktober naar de Zoo van Antwerpen of Bobbejaanland wil trekken en daarna weer naar huis wil keren, mag de kaart voor de rest van de maand niet meer afgeven aan de conducteur. Wie al een reisje richting Londen op de planning had gezet, moeten we teleurstellen, want ook daarvoor kan je de kaart uiteraard niet gebruiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is hoe dan ook een mooi gebaar waar we maar beter van kunnen profiteren. ‘Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om ons mooie land en al haar facetten te ontdekken of te herontdekken of om een reis naar keuze te maken’, vertelt François Bellot, federaal minister van Mobiliteit, in een statement. En omdat wij eerder deze maand iets te voorbarig waren, zochten wij al naar een aantal toffe en hippe plekjes die je met de Railpass kan bezoeken. Have fun!

Hiervoor kan je de rail pass eventueel gebruiken: