https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Prison Escape heeft met gevangenis De Kruisberg een extra locatie voor hun...

Prison Escape heeft met gevangenis De Kruisberg een extra locatie voor hun zalige escape game

De ervaring in Doetinchem is rauwer én duisterder.

prison escape
© prison ecape

Prison Escape is een van de allerleukste escape games ter wereld. Naast de koepelgevangenis in Breda hebben onze noorderburen nu een tweede spannende locatie als escaperoom.

Je moet niet ver rijden om een waanzinnig spannende escape game te spelen. In Nederland bouwde Prison Escape de koepelgevangenis van Breda om tot het decor voor een onvergetelijke spelervaring. In het gebouw zaten vroeger écht honderden misdadigers opgesloten en je vrienden en jij ondergaan tijdens het spel hetzelfde lot. Je krijgt drie uur de tijd om te ontsnappen en zo’n tachtig acteurs maken de beleving levensecht. Redactrice Sandie en Herlinde kropen vorig jaar in de huid van echte gangsters om het uit te testen, en ze waren laaiend enthousiast.

Donkere gangen en angstaanjagende schuilplekjes

Prison Escape breidt nu uit en voegde een tweede spannende locatie toe aan hun aanbod. Ze toverden de gevangenis De Kruisberg in Doetinchem om tot een zotte escape game. Het principe is net hetzelfde als in Breda: je wordt opgesloten en je moet proberen ontkomen. Maar dit keer is de ervaring een pak rauwer en duisterder. Het gebouw dat omgeven is door bossen en velden deed tot 2014 nog dienst als actieve gevangenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Er bevinden zich tal van donkere gangen en angstaanjagende schuilplekjes op de 20.000 m² speeloppervlakte. De verhalen die zich afspelen tijdens de escape game zijn enger en de karakters die de acteurs uitbeelden zijn ook harder. Meer mogen ze natuurlijk niet verklappen. Dit keer word je omringd door 25 acteurs en actrices die je onderdompelen in een totaal andere leefwereld. Je moet zelf de interactie aangaan met je medespelers én vergeet niet: de keuzes die je maakt, bepalen hoe jouw verhaallijn er uiteindelijk zal uitzien.

Wil de de uitdaging aangaan? Een ticket kost 59,99 euro voor de ochtend- en avondeditie en 69,99 euro voor de middageditie. Het spel duurt drie uur en je krijgt een gratis mugshot. Alle informatie vind je op hun website. Veel plezier!

Nog meer toffe escaperooms: