Home Lifestyle STAMP IT: deze ietwat ouderwetse hobby is terug van weggeweest

STAMP IT: deze ietwat ouderwetse hobby is terug van weggeweest

Schuilt er ook in jou een #filatelist? 🤓

© Diana Schroder via unsplash

Vergeet breien en puzzels leggen, want een van onze vertrouwde hobby’s is terug van weggeweest! De verzamelwoede is intussen gaan liggen, maar niet als het op onze vrijetijdsbesteding aankomt. Geen idee waarover we het hebben? Wel, als we sociale media mogen geloven, is postzegels verzamelen opnieuw een ding.

Vooral onder de millennials zou de oubollige hobby bijzonder goed in de smaak vallen. Waar zij anders houden van technologische snufjes en de laatste trends gaan ze nu dus back to basics, net zoals dat intussen ook met hun kledingstijl (lees: granny style) het geval is. De postzegeltrend op sociale media viel ook de krant The Guardian op. Waarom generatie Y het opeens weer interessant vindt om postzegels te verzamelen? Niet om postkaartjes met toffe boodschappen naar hun vrienden te sturen, wel omdat ze nu meer dan ooit verlangen naar een beetje nostalgie. Ze willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur door in het verleden te duiken en ook andere trends (denk: cassettes, vinyl en scrunchies) een tweede leven te geven.

Freddie Mercury en John Lennon

Toegegeven? Wij wilden het eerst niet geloven, maar de hashtag #stamps is wel degelijk trending op Instagram en TikTok. De hashtag #philately, wat het verzamelen van postzegels betekent, werd intussen zelfs al meer gebruikt dan de hashtag #oatmilk. En aangezien we er niet meteen van uitgaan dat je oma op Instagram haar collectie postzegels deelt, moet het wel dé trend van de quarantaine zijn.

Ben je er nog steeds van overtuigd dat het om kwakzalverij gaat? Wij zochten naar enkele bewijsstukken op Instagram die ook ons aanzetten om de filatelist in ons naar boven te halen. Het zijn gewoon echte kunstwerkjes! Wist je trouwens dat ook Freddie Mercury en John Lennon fervente postzegelverzamelaars waren?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.