Home FASHION & BEAUTY Fashion De ‘granny style’ is hotter dan ooit (en zo kom jij ermee...

De ‘granny style’ is hotter dan ooit (en zo kom jij ermee weg)

Hoog tijd om even in de kleerkast van je oudjes te duiken!

© Getty

Terwijl we ons afgelopen zomer als jonge groentjes kleedden met cropped tops in tie dye en kleurrijke handtassen uit kralen, ondergaat onze garderobe nu een totale metamorfose. Onze stijliconen komen nu namelijk uit een hele andere leeftijdscategorie. Modemeisjes vallen als een blok voor de ‘granny style’. En wij zien de ogen van onze oma nu al spontaan glinsteren…

Een van onze favoriete bezigheden is zonder twijfel eindeloos scrollen door onze Instagramfeed en hier en daar wat hartjes uitdelen aan sublieme outfits. Hoewel we daarbij momenteel een zwak hebben voor trenchcoats in trendy lakleer, stuiten we de laatste tijd vooral op looks die als ‘stoffig’ en ‘ouderwets’ omschreven kunnen worden. En dat bedoelen we absoluut niet negatief, integendeel.

Van zijden sjaaltjes tot antieke prints

Modemeisjes als Claire Rose Cliteur en Alice Barbier lijken tegenwoordig niets anders in hun garderobe te hebben dan grote maatpakken, chunky knits in patchwork en stevige loafers met dikke sokken erin. Oké, die oversized stukken ruilen ze af en toe weleens in voor een antiek bloemenjurkje met een imposante kraag, maar hun looks doen ons spontaan verlangen naar dat warme, huiselijke gevoel dat je krijgt als je naar oma’s huis gaat.

De ‘granny style’-trend gaat dan ook hand in hand met de toenemende belangstelling voor vintage kleding en het feit dat we steeds milieubewuster op shopjacht gaan. De kast van onze oma puilt namelijk nog steeds uit van deze ‘trendstukken’ waardoor je eenvoudig kan recyclen. En je grootmoeder zal je plotselinge interesse in haar garderobe nog als een compliment beschouwen ook. Van een win-winsituatie gesproken!

Copy the look

Noem het saai, noem het oubollig, maar je moet toegeven dat het er gewoonweg goed uitziet. Zeker als je daarbij voor de chique variant van deze trend kiest. Lees: een paar oorbellen of kettingen met parels, een zijden sjaaltje en een regenjas met een paar gouden knoppen. Geen idee hoe jij die verouderde kledingstijl als een echte fashionista rockt? Mix je omawaardige items eerst en vooral met casual stukken zoals een comfy jeans en een eenvoudig wit T-shirt. Zo pas je de trend voorzichtig toe en hoef je je niet al te snel aan vreemde blikken te verwachten. Daarnaast kan je met ruitjes eigenlijk nooit iets mis doen. De print past haast met elk stuk uit je garderobe en je spot ze ook in de collecties van grote ketens. Hetzelfde geldt trouwens voor die romantische bloemenprints…

View this post on Instagram

Cozy days ⛅️ @katespadeny #loveinspades

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

View this post on Instagram

@blancamiro 🟦🟥🟧🟨

A post shared by Søren Jepsen (@thelocals) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.