Home Lifestyle Dit is volgens kenners nu al de populairste plant van 2021

Dit is volgens kenners nu al de populairste plant van 2021

Heb jij hem al ergens staan of heb je nu het ideale excuus om nog een extra plantje in huis te halen?

populairste plant 2021
© Min An via Pexels

Ben jij de afgelopen jaren ontpopt tot een echte plant lady en ben je niet van plan om te stoppen? Dan kan je nu al de populairste plant van 2021 in huis halen. 1-800-Flowers, een groot Amerikaans bedrijf, maakte namelijk bekend welke kamerplant we binnenkort overal zullen terugzien.

Planten zijn de afgelopen jaren opnieuw populair geworden en vooral in 2020 haalden heel wat mensen hun groene vingers naar boven. Nu we allemaal meer tijd binnen doorbrachten, hadden we ook meer tijd om aan onze urban jungle te werken.

De kans is dan ook heel groot dat jouw collectie kamerplanten bijna uit z’n voegen barst, maar laat ons eerlijk zijn: eentje is geentje. Er past er met andere woorden dus altijd nog wel eentje bij en als je niet weet welke plant jij als volgende in huis wil halen, hebben wij nog een tip voor jou. De Amerikaanse retailer 1-800-Flowers maakte namelijk de populairste plant van 2021 bekend.

De winnaar is…

Volgens het bedrijf is de zogenaamde red mantara prayer plant ofwel de maranta leuconeura de populairste plant van 2021. En dat terwijl het jaar moet nog beginnen! ‘Nu we allemaal uitkijken naar een – hopelijk – beter jaar is het belangrijk om een plant te selecteren die datzelfde optimisme uitstraalt’, aldus Alfred Palomares van 1-800-Flowers. In de categorie van populairste bloem kozen ze dan weer voor de zonnebloem. Ook toepasselijk!

Hoe moet je nu voor deze plant zorgen? Wel, de plant is op zich perfect voor beginners. Belangrijk is wel dat je hem op een plaats zet waar hij veel indirect zonlicht kan krijgen. Direct zonlicht kan je maar beter vermijden, want dan gaat de kleur van de bladeren vervagen en kunnen ze ook verbranden. Waar je nog op moet letten, is dat de bodem steeds lichtjes vochtig is. Pas wel op dat je de plant geen overdosis water geeft. Dan zullen de bladeren vergelen.

Nog enkele laatste tips? De maranta leuconeura doet het goed in vochtige ruimtes omdat het toch eerder een tropische kamerplant is. Wil jij dus graag wat extra groen in je badkamer? Dan kan je deze plant er met een gerust hart neerzetten. Af en toe – zeker tijdens de wintermaanden – mag je de bladeren ook bevochtigen met een plantenspray. Succes ermee!

Lees ook: