https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Zoetekauw? De Dessertclub serveert een 7-gangenmenu met enkel dessertjes

Zoetekauw? De Dessertclub serveert een 7-gangenmenu met enkel dessertjes

Denk maar aan een steak van chocolade met aardappels van passievrucht.

de dessertclub
© alireza etemadi & deva williamson via unsplash

Is het nagerecht absoluut je favoriete gang en is je levensmotto ‘there’s always room for dessert‘? Dan is het pop-uprestaurant De Dessertclub dat binnenkort zijn deuren opent bij onze noorderburen helemaal je ding! Je kan er een 7-gangenmenu eten dat volledig bestaat uit dessertjes. Yum!

Ben je iemand die op restaurant liever het voorgerecht overslaat zodat je zeker nog plaats hebt voor een dessertje na het hoofdgerecht? En kijk je ook stiekem al bij het bestellen van je aperitief naar de dessertkaart om vervolgens anderhalf uur uit te kijken naar die ene heerlijke chocomousse of sorbet? Tim Koldenhof snapt dat volledig en daarom opent hij binnenkort het restaurant De Dessertclub waar je enkel en alleen toetjes kan bestellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zoet én hartig

Het concept bestaat al in New York en Bali, maar bij onze noorderburen is het iets nieuws. ‘Ik heb aan een van de beste patissier van Nederland gevraagd om een 7-gangenmenu te maken’, vertelt Tim in Editie NL. ‘Meesterpatissier Bart de Gans zal onze gasten met zijn creaties verrassen en verlekkeren.’

Wie denkt dat enkel zoetekauwen hier hun gading zullen vinden, heeft het mis, want de nagerechten zijn een mooie mix van hartig en zoet. ‘Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij’, aldus Tim. ‘We zorgen voor een perfecte balans en brengen je soms op het verkeerde been. Zo serveren we als hoofdgerecht een steak gemaakt van chocolade. Door de verschillende smaken heb je totaal niet het idee dat je alleen maar toetjes aan het eten bent, en is het echt een volledige maaltijd.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geen suikerbom

Je vindt dan ook niet de traditionele nagerechten terug op de menukaart. ‘Omdat we niet willen dat mensen een grote suikerbom gaan eten, staat er geen crème brûlée of dame blanche op de kaart’, vertelt Tim. Wat je wel kan eten, is bijvoorbeeld een slush puppie van sinaasappel met een parfum van rozenblaadjes. Voor de volledige menu betaal je 55 euro, exclusief drank.

De Dessertclub opent op donderdag 23 juli zijn deuren in Apeldoorn, wat op zo’n 2 uur rijden ligt van Antwerpen. Als het concept aanslaat, dan blijft het restaurant misschien permanent. Reserveren of meer info vind je terug op hun website.

In afwachting van een bezoekje aan het restaurant kan je misschien deze nagerechtjes eens proberen: