Home Lifestyle LUISTERTIP: ‘Op wandel’, de eerste Vlaamse wandelpodcast

LUISTERTIP: ‘Op wandel’, de eerste Vlaamse wandelpodcast

Dorien Draps (25) gaat in haar podcast op wandel met interessante gasten, waaronder cartooniste Floor Denil en modeblogger Eline Reynders.

podcast wandelen
© Jack Redgate via Pexels

Het telt drie lettergrepen en heeft ons de voorbije 8 maanden door de coronacrisis geloodst. Juist: wandelen! Nog nooit deden we het zo vaak en zo graag. Laten je wandelvriendjes nu het kouder en sneller donker wordt het vaker afweten, maar wil je toch in tof gezelschap een stapje in de wereld zetten? Dan is de podcast ‘Op wandel’ jouw nieuwe partner in crime.

‘We zitten zo vaak binnen, we lijken wel de indoorgeneratie’, legt de Leuvense Dorien Draps (25) in een persbericht uit . ‘Altijd maar achter onze laptop of onze televisie. Terwijl er buiten zoveel te beleven valt.’ De coronacrisis zette ook haar – tja, wie niet? – aan het denken en bracht haar op het idee om een wandelpodcast op te nemen waarmee ze iedereen aan het wandelen wil krijgen. Dorien is zelf een fervente wandelaar en doet dat steevast met een podcast in de oren, dus maakte ze er gewoon ook zelf eentje. Enter: ‘Op wandel‘, de eerste Vlaamse wandelpodcast.

Interessante wandelgasten

Elke aflevering nodigt ze een interessante gast uit waarmee ze op wandel gaat en tegelijkertijd een babbeltje slaat. ‘Als je wandelt, is alles in beweging. Je kijkt niemand recht in de ogen waardoor je woorden vanzelf komen en je heel oprecht praat. Na enkele vragen zoekt het gesprek uiteindelijk altijd zijn eigen weg’, aldus Dorien. Wie ze in het eerste seizoen van haar reeks zoal kon overtuigen om de wandelschoenen aan te trekken? ‘Blind Getrouwd’-kandidate Wendy Dirven, cartooniste Floor Denil, minimaliseercoach Annelies Mentink en modeblogger Eline Reynders. Met hen praat ze onder andere over het leven, de kunst van het (on)gelukkig zijn, over zelfzorg en over de kracht van wandelen, en dat alles met wondermooie natuurgeluiden op de achtergrond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het eerste seizoen van ‘Op wandel’ telt 10 afleveringen die allemaal ongeveer één uur duren, ideaal dus voor die wandeling in het bos. Wie op zoek is naar wandelinspiratie én -motivatie kan ook terecht op de Instagrampagina van ‘Op wandel’. Daar deelt Dorien haar wandelavonturen en handige tips en tricks, die fervente én minder fervente wandelaars aan het stappen zetten. De podcast kan je beluisteren via onder andere Soundcloud, Spotify en Apple Podcasts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer podcasts: