Home Lifestyle Deze 6 dingen bewijzen dat plagen echt wel om liefde vragen is

Deze 6 dingen bewijzen dat plagen echt wel om liefde vragen is

2. Krijg je naast 'schat' en 'zoet' soms ook eens 'idiootje', 'lomperik' of 'dutske' te horen?

© matheus ferrero via Unsplash

Is je vriend soms een echt smeerlapje? Geen zorgen, het betekent eigenlijk gewoon dat hij je zielsgraag ziet. Het gezegde ‘plagen is liefde vragen’ is anno 2019 hét teken dat hij zich comfortabel voelt bij je en dat je zijn grote liefde bent.

We herinneren ons allemaal die ene jongen die vroeger altijd heel onschuldig aan onze paardenstaart trok op de speelplaats. Wat een sukkel, maar tegelijkertijd ook een schatje. De tienjarige deed het namelijk puur om onze aandacht te trekken, en eigenlijk is er decennia later niet veel veranderd. Mannen vinden het nog steeds heerlijk om ons te plagen en hopen zo stiekem ons hart te veroveren. ‘Plagen is liefde vragen’ en daar vallen de volgende zes dingen zeker onder.

1. Kietelen

‘Kietel mijn voeten, en ik breek je vingers!’ Je hebt er al meermaals mee gedreigd, maar keer op keer gaat hij de uitdaging aan en rollen jullie over de grond van het lachen.

2. Vreemde koosnaampjes

Krijg je naast ‘schat’ en ‘zoet’ soms ook eens ‘idiootje’, ‘lomperik’ of ‘dutske’ te horen? Dat zijn geen scheldwoorden, en je lief wil allesbehalve gemeen doen tegen je. Enkel als je relatie dik oké is, kan je dat al lachend tegen elkaar zeggen en worden zulke vreemde koosnamen op den duur zelfs schattig. Als je er toch echt een probleem mee hebt, zeg het dan gewoon.

3. (Uit)lachen

Als je iets stoms doet – zoals bijvoorbeeld koffie maken, maar je tas er vergeten onder te zetten (true story) – is je lief de eerste die in de lach schiet en de eerstvolgende tien minuten dan ook niet meer bijkomt van het lachen. Hij zal het je ook de hele dag laten horen en ‘s avonds vlak voor je gaat slapen nog vlug even vragen: ‘Moet je nog een koffietje hebben?’

4. Gênante verhalen bovenhalen bij vrienden en familie

Op elk familiefeest haalt je wederhelft opnieuw het verhaal naar boven dat je ooit eens zo hard moest lachen dat je een beetje pipi in je broek deed. Supergrappig voor alle omstaanders, maar enorm gênant voor jezelf. Toch doet hij dit niet om je in verlegenheid te brengen. Hij vindt het gewoon een fantastisch verhaal dat jou als persoon nog toffer maakt, en hij deelt graag met zijn maten hoe geweldig je bent.

5. Steken geven

Je lief is kampioen in steken geven. Geen venijnige beledigingen natuurlijk, maar subtiele plaagstootjes. Ben je bijvoorbeeld totaal geen keukenprinses, dan zal ie liefkozend zeggen dat hij je gekozen heeft voor je kookkunsten of je bij die afhaalpizza toefluisteren dat je dat heerlijk hebt klaargemaakt.

6. Pranks

Hij haalt graag grapjes met je uit: zich verstoppen en je vervolgens de stuipen op het lijf jagen, iets wansmakelijks in je eten steken of een nepspin in het bad plaatsen.

Lees ook: