Home Lifestyle Food YAY: De Pindakaaswinkel opent allereerste vestiging in België

YAY: De Pindakaaswinkel opent allereerste vestiging in België

De Nederlandse zaak verkoopt pindakaas in speciale smaken zoals koffie/zeezout, witte chocolade of stroopwafel/kaneel.

De Pindakaaswinkel
© freddy g, irene kredenets & bruna branco via unsplash

De Pindakaaswinkel is een vast begrip bij onze noorderburen. Je kan er pindakaas in de meest speciale smaken kopen, denk maar aan koffie/zeezout, witte chocolade of stroopwafel/kaneel. De eigenaars hebben nu goed nieuws voor de Belgische fans, want ze openen binnenkort hun allereerste vestiging in ons land.

Ben jij ook zo iemand die werkelijk overal pindakaas opsmeert? Een banaan, een appel, een cracker of een boterham met confituur? Alles smaakt gewoon nog een tikkeltje beter met een (dikke) laag van dit bruine goedje. In België wint het smeersel de laatste jaren aan populariteit, terwijl het bij onze noorderburen al decennialang bijna even populair is als choco. Ze hebben zelfs een speciale winkel De Pindakaaswinkel met verschillende vestigingen in Nederland die uitsluitend deze notenpasta verkoopt en dat met de meest speciale smaakjes. Denk maar aan koffie/zeetzout, karamel/zeezout, witte chocolade, dadel/kaneel, chilipeper/citroengras en nog veel meer.

‘Onze pinda steekt de grens over’

Belgische pindakaasfans vullen regelmatig online hun winkelmandje met de lekkernij of het is een vaste stop als ze een bezoekje brengen aan Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Groningen, Breda of Haarlem. De zaak heeft nu goed nieuws voor alle Belgen, want het gaat een allereerste vestiging openen in ons land. Vreugdesprongetje! De Pindakaaswinkel maakte dit zelf bekend op hun Instagrampagina. ‘Allee, wij hebben groot nieuws!’, luidt het onderschrift. ‘Onze pinda steekt de grens over en wordt op het voetstuk gezet in België!’

In welke stad deze nieuwe hotspot zich zal vestigen, is voorlopig nog niet bekend. Al mogen we wel een gokje wagen op sociale media. ‘Ra, ra, ra welke stad wordt het?’, staat er tot slot te lezen gevolgd door de alleszeggende hashtag #mijlpaal. Wij zijn alleszins razend benieuwd!

Enkele lekker receptjes met pindakaas:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.