Home Lifestyle Food AHA: we bewaren onze pindakaas al heel ons leven verkeerd (en jij...

AHA: we bewaren onze pindakaas al heel ons leven verkeerd (en jij waarschijnlijk ook)

Nooit nog een olielaagje op je geliefde pindakaas.

© Pexels

Je mag van jezelf misschien denken dat je een pindakaas-expert bent omdat je het goedje wekelijks of misschien wel dagelijks naar binnen speelt, maar dit weetje kende je waarschijnlijk nog niet.

Staat er ook bij jou na een tijdje een laagje olie op je geliefde pindakaas? Dan is dit eerst en vooral een goed teken! Het betekent dat je pindakaas veel natuurlijke ingrediënten bevat en weinig tot geen bewaarmiddelen. Maar echt handig is het niet… Voor je erin kan duiken, moet je telkens opnieuw de olie weer onder de pindabrij mengen. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor jouw first world problem.

Op z’n kop

De beste manier om het eetbare goud – of eerder beige, maar goed – te bewaren is… ondersteboven. Ja, je leest het goed: op z’n kop! Waarom? Zo kunnen de aanwezige oliën zich beter mengen doorheen de hele pot. Je zal vanaf nu nooit nog een veel te droog restje hebben dat je amper van de bodem kan schrapen. Bovendien smaakt je pindakaas hierdoor ook veel beter. Hij is namelijk smeuïger en hij smeert beter.

Je pindakaas nog beter maken?

Bewaar je pot vanaf het moment dat hij geopend is in de koelkast, ondersteboven uiteraard. Zo vermijd je niet enkel de olievorming, maar je zal ook een nóg creamier resultaat krijgen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.