Home Lifestyle Jobs Pensioenminister Bacquelaine: ‘Leerkracht is sowieso een zwaar beroep’

Pensioenminister Bacquelaine: ‘Leerkracht is sowieso een zwaar beroep’

Kleuterleiders en leerkrachten in het bijzonder onderwijs zouden maar liefst vier jaar vroeger kunnen stoppen.

© Shutterstock

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) beschouwt leerkracht als zwaar beroep. De kans wordt dus groter dat leerkrachten vroeger met pensioen mogen.

Er wordt momenteel druk onderhandeld over de pensioenen in ons land. Wie een ‘zwaar beroep’ uitoefent komt binnenkort vroeger in aanmerking om met pensioen te gaan. Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) stelt die lijst met zware beroepen zelf samen op basis van moeilijke uren, fysieke belasting, veiligheidsrisico’s en stress die met een job gepaard gaan. En zo goed als alle leerkrachten zouden een plekje op zijn lijst hebben.

Wie lesgeeft in het lager of secundair onderwijs zou twee jaar sneller met pensioen kunnen. Kleuterleiders en leerkrachten in het bijzonder onderwijs zouden maar liefst vier jaar vroeger kunnen stoppen. Hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs worden niet als zwaar beroep aanzien.

Nog niets staat vast

De lijst van minister Bacquelaine is slechts een richtlijn. Het zijn de sociale partners die uiteindelijk de definitieve lijst opstellen. Maar dat gebeurt pas in een volgende fase van de onderhandelingen.

Lees ook: