Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: bij Peak Beer drink je fruitbier met een fenomenaal uitzicht op...

HOTSPOT: bij Peak Beer drink je fruitbier met een fenomenaal uitzicht op de Hoge Venen

Ideaal om na die stevige wandeling weer op krachten te komen!

© Camille Hanot

In onze Hoge Venen wordt er op een steenworp van het hoogste punt van ons land heerlijk bier gebrouwen in een prachtig decor. Waarom dat zo speciaal is? Op het trendy terras van die brouwerij kan je van een fenomenaal uitzicht genieten, terwijl je van een zeemzoet lokaal biertje nipt en een gastronomische maaltijd of fijne bites verorbert. Een hotspot naar ons hart!

Ben je van plan om tijdens de vakantie een uitstapje te maken naar onze prachtige Hoge Venen? Dan mag je er zeker niet vergeten om een tussenstop te maken bij de Peak Beer-brouwerij die vlakbij de hoogste top van ons land, Baraque Michel, tussen de bomen verborgen ligt. Een aantal vrienden kwamen zo’n vier jaar geleden op het idee om een brouwerij uit de grond te stampen, een dik jaar later zetten ze hun droom met succes om in realiteit. Hun heerlijke brouwsel viel bij heel wat bierkenners – en ons! – in de smaak en daarom besloten de brouwers om hun horizonten (vooral letterlijk) te verruimen en een prachtig café/restaurant mét uitzicht op de Hoge Venen aan hun brouwerij te bouwen.

 Peak Summer IPA

Hét culinair hoogtepunt van je tripje naar de Hoge Venen vind je dus pal in het gebied zelf. En of je er na een lange wandeling nu op het terras of binnen achter de grote ramen in een van hun comfortabele zetels duikt, het uitzicht is er sowieso adembenemend mooi. Wat je er zonder fout móét geproefd hebben, is een van hun lekkere huisbieren. Onze favoriet? Hun Peak Summer IPA met tropische fruitaroma’s! De brouwsels kan je er drinken in combinatie met een portie lokale kazen, een pannenkoek of volwaardige (vegetarische of veganistische) maaltijd.

1 / 4
Peak Beer
Peak Beer
Peak Beer
Peak Beer
Peak Beer
Peak Beer

© Camille Hanot

Peak Beer
Peak Beer

© Camille Hanot

Peak Beer
Peak Beer

© Camille Hanot

Peak Beer
Peak Beer

© Camille Hanot

Onze collega Camille ging er afgelopen weekend een kijkje nemen (en biertje drinken) op het terras en was meteen verkocht door de heerlijke sfeer die er in en rond het gebouw hing. ‘Een echte aanrader en hotspot naar mijn hart’, vertelde ze. Is het te slecht weer om een lange wandeling te maken in de natuur rondom de brouwerij? Dan kan je met eigen ogen zien hoe het bier er gebrouwen wordt. Wist je trouwens dat ze het productieproces er zo milieuvriendelijk mogelijk proberen te maken? Wij weten al wat we volgend weekend op de planning gaan zetten!

The place to be? Rue de Botrange 123 in Sourbrodt. Meer info vind je hier.

Meer toffe hotspots: