Home Lifestyle Over.minnaars: ‘Hoe kon ik mijn lief nog in de ogen kijken na...

Over.minnaars: ‘Hoe kon ik mijn lief nog in de ogen kijken na mijn bedrog?’

Katrien (25) bedroog haar lief met zijn broer.

Bedrog. Overspel. Ontrouw. Er is niets dat zo vaak voorkomt en waar toch zo weinig over gesproken wordt. In deze reeks praten vrouwen over het bedrog dat ze zelf hebben gepleegd of meegemaakt. Over het bedrog dat hun hart heeft gebroken, of hun hart weer tot leven heeft gewekt. Over de passie, de lust, de spijt en de pijn. Katrien (25) bedroog haar lief met zijn broer.

‘Een week al leef ik met het grootste geheim dat ik ooit heb gehad. En het verteert me volledig. Hoe heeft één avond mijn leven zò kunnen overhoop gooien? Ik weet het nog altijd niet. Of toch. Teveel drank, een zeldzaam moment alleen, de sfeer die juist zat én mijn relatie die niet op en top. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn om seks te hebben met de broer van mijn lief. De single, tien jaar jongere broer. Het was geweldig. Maar de week van schuldgevoel die erop volgde, niet.

The day after

Het ergste was de ochtend na mijn bedrog. Mijn lief lag naast mij te slapen en ik zag hem rustig in- en uitademen. Compleet onwetend. Hij voelde niet hoe het schuldgevoel als een mes in mijn buik tekeer ging, hoe mijn hart raasde. Hoe ik het liefst van al had willen verdwijnen, zodat ik hem niet moest aankijken. Maar dat kon natuurlijk niet. Niet als je samenwoont. Een maand hebben we nu ons eigen appartementje in Gent. We hebben het samen ingericht, de juiste kleur voor de muren gekozen. En de man waarmee ik gisteren het bed heb gedeeld, heeft helpen verven. Zijn broer.

Die nacht was anders. Ik moest even niet denken aan het huishouden, onze kinderwens, de huur. Mijn bedrog was een vlucht.

De man die alles is die mijn lief – en ik, in het verlengde – niet is. Een avonturier. Meer in het buitenland dan thuis, een flierefluiter die in elk land wel meerdere slaapplaatsen, en dus ook vrouwen, heeft. No strings attached. Geen haar op mijn hoofd dat eraan zou denken om een serieuze relatie met hem te beginnen. Maar die nacht, dat was anders. Hij was mijn vlucht. Ik moest even niet denken aan het huishouden dat me soms boven het hoofd groeit, de kinderwens waar mijn lief en ik mee bezig zijn, de huur die betaald moet worden. Ik was even helemaal vrij. Maar de landing, die was onzacht.

Zeg ik het of zeg ik het niet?

De ochtend na mijn bedrog moest ik beslissen of ik het ging opbiechten, of niet. Wat was het juiste? Ik zie mijn lief graag, ook al zou je uit mijn daden iets anders af kunnen leiden. Met zijn broer was het eenmalig, een grove, verschrikkelijke fout. En zou ik niet zoveel meer kapotmaken door het te vertellen? Dus ik heb besloten te zwijgen. Sindsdien word ik verteerd door verdriet, schuldgevoel, angst dat het alsnog uitkomt. Maar dat is dan mijn last om te dragen. Dat is de prijs die ik betaal voor het bedrog. En eerlijk waar, als ik de tijd zou kunnen terugdraaien, ik zou het nooit meer doen.’

Lees ook: